De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

13 handige tips voor de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge

Gijs Ettes
10 april 2015, 19:11
7 min leestijd
13 handige tips voor de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge

De Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge zijn zonder twijfel de mooiste en meest veelzijdige smartphones  die Samsung ooit heeft gemaakt. De mogelijkheden van de toestellen zijn groot en met deze tips benut je ze optimaal.

Lees verder na de advertentie.

De beste Galaxy S6 Edge en Galaxy S6 tips

samsung galaxy s6

Hieronder hebben we 13 handige Galaxy S6 tips op een rijtje gezet, die je ook als bezitter van een Galaxy S6 Edge kunt toepassen. De toestellen zijn onderhuids immers identiek en maken gebruik van dezelfde software (Android 5.0 Lollipop met TouchWiz).

Wil je een van de nieuwe toestellen van Samsung goedkoop in huis halen, check dan onze overzichten met de beste Galaxy S6 aanbiedingen en Galaxy S6 Edge aanbiedingen. Je kunt de toestellen zowel los als in combinatie met een abonnement bestellen.

1. Sneller de accu opladen

Screenshot_2015-04-08-18-25-54

De Galaxy S6 heeft de mogelijkheid om draadloos op te laden, maar opladen gaat stukken sneller als je het bijgeleverde snoertje gebruikt. Stop de oplader in het stopcontact en trek vervolgens even de notificatiebalk naar beneden om de optie ‘Snel opladen’ te selecteren. Vervolgens is het toestel in no-time weer voorzien van stroom, mits je niet tussentijds steeds het scherm inschakelt om notificaties te checken.

2. Pas de schermindeling aan

samsung galaxy s6 tips

Net als veel andere Android-smartphones biedt de Galaxy S6 de mogelijkheid om de indeling van homescreens aan te passen. Je kunt deze voorzien van app-iconen en widgets, maar ook bepalen of er meer of minder iconen worden weergegeven. De optie om dit te doen heet ‘Schermraster’ en verschijnt als je even op een leeg plekje op een homescreen drukt. Vervolgens kun je kiezen of er 4×4, 4×5 of 5×5 iconen worden getoond.

3. Een ander thema instellen

Deze tip ligt in het verlengde van de vorige. Vanuit het menu dat verschijnt als je even je vinger op een homescreen drukt, vind je namelijk ook de functie om het thema van je smartphone aan te passen. Klik hiervoor op ‘Thema’s’ en je ziet direct welk thema je hebt ingesteld en welke er nog meer beschikbaar zijn. Wil je meer, dan kun je via ‘Winkel’ de Theme Store induiken om de  verschillende looks te bekijken die Samsung aanbiedt.

4. Vinger aan de pols met Smart Manager

Screenshot_2015-04-08-12-56-36

Exclusief voor de Galaxy S6 en S6 Edge is Smart Manager, een applicatie (met een handige widget) die inzicht geeft in het beschikbare opslag- en werkgeheugen, de batterij en de beveiliging van het apparaat. Je kunt vanuit de app snel overbodige gegevens verwijderen voor meer opslag en actieve applicaties sluiten voor meer RAM. Ook kun je vanuit Smart Manager het KNOX beveiligingspakket van Samsung inschakelen en een veilige werkomgeving op je smartphone creëren die losstaat van je privé-apps en gegevens.

5. Snel apps verwijderen

Het applicatie-overzicht toont alle apps die op het toestel zijn geïnstalleerd. Je kunt deze helaas niet sorteren (bijvoorbeeld op alfabet), maar het is wel mogelijk om apps snel te verwijderen. Tik hiervoor op de optie ‘Bewerken’ rechtsboven en vervolgens op het min-teken bij een app die je wilt wissen. Vervolgens is de desbetreffende applicatie niet meer op je toestel te vinden.  Het is ook mogelijk om via ‘Instellingen > Applicaties > Applicatiebeheer’ apps te wissen, al kun je systeem-apps (zoals S Health) enkel uitschakelen en niet volledig verwijderen.

6. Twee apps naast elkaar draaien

Screenshot_2015-04-08-11-51-13

Multitasken en het draaien van twee apps naast elkaar is erg eenvoudig op de Galaxy S6 en S6 Edge. Wanneer je op de multitaskknop (naast de homeknop) drukt, krijg je een overzicht van alle openstaande applicaties. Je kunt deze sluiten met een swipebeweging of door op het kruisje te drukken. Tik je op het icoontje naast het kruisje, dan wordt het beeld in tweeën gedeeld en kun je zelf bepalen welke apps naast elkaar worden getoond. Door het bolletje in het midden te verslepen, is het tevens mogelijk om de ene app groter weer te geven dan de ander. Door op het bolletje te drukken, kun je de apps omdraaien, verkleinen of afsluiten.

7. Rss-feeds op de rand van je scherm

De Galaxy S6 Edge heeft – in tegenstelling tot de reguliere S6 – een scherm dat aan beide kanten iets afloopt. Wanneer je over de schermrand swipet, wordt informatie getoond als de tijd, het weer en notificaties die je hebt gemist. Via ‘Instellingen > Edge Screen’ kun je diverse functies van de schermrand instellen.  Zo kun je bepalen of de linker- of rechterkant van het scherm informatie toont en op welke momenten de schermrand een klokje toont als het beeld is uitgeschakeld.

Tik je op ‘Informatiestroom > Feeds beheren’, dan kun je nieuwe rss-feeds toevoegen van sites die je interessant vindt. Hiervoor moet je wel eerst even de ‘Edge RSS’-extensie downloaden. Vervolgens kun je feeds toevoegen en bepalen hoe vaak deze worden vernieuwd.

galaxy s6 edge schermrand

8. Favoriete contacten instellen

Een ander voordeel dat  de schermrand van de Galaxy S6 Edge biedt, is dat je met een swipe van rechtsboven naar links snel toegang krijgt tot je favoriete contacten. Ga naar ‘Instellingen > Edge Screen > People Edge’ om de functie in te schakelen. Daarna kun je via ‘Mijn personen’ vijf contacten kiezen waarmee je regelmatig contact opneemt. Voor  elk contactpersoon is een apart kleurtje in te stellen. Krijg je een telefoontje  en ligt de Galaxy S6 Edge met het beeld naar onder, dan licht de schermrand op in de kleur van het desbetreffende contact. Zo weet je snel wie je probeert te bellen.

9. Flipboard Briefing in- of uitschakelen

Screenshot_2015-04-08-11-36-31

Flipboard Briefing is een beeldvullende widget die interessante nieuwsbronnen met betrekking tot technologie, sport, economie, entertainment en meer samenbrengt. Je kunt zelf kiezen welke katernen de widget weergeeft en het aanbod personaliseren door de Flipboard-app te downloaden. Gelukkig is het gebruik van de widget optioneel. Je kunt deze in- of uitschakelen door op een leeg plekje op een homescreen te drukken en naar het meest linkse scherm te gaan. Door het vinkje in het vakje boven Flipboard Briefing weg te halen, wordt het homescreen uitgeschakeld.

10. Herinneringen voor meldingen aanzetten

Via ‘Instellingen > Toegankelijkheid’ zijn diverse handige opties voor gebruikers met een visuele handicap of gehoorbeperking te vinden. Zo kun je TalkBack inschakelen als je het handig vindt dat je smartphone de opties op het beeld uitspreekt. Vanuit het menu ‘Gehoor’ kun je daarnaast de optie ‘Flitsmelding’ inschakelen, zodat de cameraflitser gaat knipperen om bij een inkomende melding je aandacht te trekken.

Tevens  is het mogelijk om herinneringen voor meldingen te krijgen middels een trilling, geluid of het ledlampje aan de voorkant. Via ‘Meldingsherinnering’ geef je zelf aan welke apps herinneringen mogen geven en hoe vaak ze dit doen.

11. Snel de camera-app starten

Je kunt de camera-app starten middels de snelkoppeling op een van je homescreens of door vanuit het vergrendelingsscherm het camera-icoon naar het midden van het beeld te vegen. Maar het kan sneller! Druk je twee keer op de homeknop, dan wordt de app namelijk ook geopend. Dit werkt zelfs als het scherm is uitgeschakeld en scheelt een hoop zoek- en swipe-werk.

samsung galaxy s6 tips camera

12. Meer opties in de camera-app

De camera-app maakt in de automatische stand al prima foto’s, zowel binnen- als buitenshuis. Aan de linkerkant van het beeld vind je opties om de flitser, timer en HDR-modus in of uit te schakelen. Door op het tandwiel te tikken, open je de instellingen waar onder meer de foto- en videoresolutie en AF-tracking zijn te bepalen. Laatstgenoemde functie is handig voor als je een bewegend object met de camera wil volgen.

Wil je zaken als de iso-waarde, helderheid en witbalans bepalen en meer invloed op de manier waarop je fotografeert, tik dan op ‘STAND’ en verander ‘Auto’ in ‘Prof’. Vervolgens worden er meer functies in de camera-app beschikbaar die handig zijn voor veeleisende smartphonefotografen.

samsung galaxy s6 edge tip

13. Gemakkelijker selfies maken

Net als zijn voorganger heeft het nieuwe Samsung-toestel een hartslagmeter (te vinden naast de cameralens) die je kunt gebruiken in combinatie met de S Health-app. Schiet je regelmatig selfies, dan biedt de hartslagmeter daarvoor een handige functie. Door erop te drukken, kun je namelijk een zelfportret vastleggen. Ook kun je op deze manier gemakkelijk een breedbeeldselfie maken, zodat iedereen perfect in beeld wordt gebracht.

Meer weten? Check onze uitgebreide dossiers over de  Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge  met de review, specs, nieuws en de beste aanbiedingen om de toestellen in huis te halen.

Het laatste nieuws over de Galaxy S6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu