Zo stel je de automatische nachtmodus in op je Galaxy S9 (Plus)

Michel van 't Klaphek
15 februari 2019, 12:12
1 min leestijd
Zo stel je de automatische nachtmodus in op je Galaxy S9 (Plus)

De Android-beveiligingsupdate van februari brengt een verrassing met zich mee voor de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus. Voortaan kun je zelf kiezen hoe laat de nachtmodus wordt ingeschakeld.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S9 automatische nachtmodus instellen: zo doe je dat

Iedere maand brengt Google een Android-beveiligingspatch uit. Vervolgens is het aan fabrikanten om deze updates aan te passen en uit te rollen voor hun eigen toestellen. Normaal gesproken voegen ze geen nieuwe functies toe, maar dit keer wel.

Ditmaal brengt Samsung een kleine, maar handige update uit voor de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus. Voortaan kun je namelijk zelf de tijden inplannen waarop de nachtmodus actief wordt. Deze functie is beter voor je ogen en zorgt ervoor dat je ook ‘s avonds je smartphone kunt gebruiken. Zo schakel je de automatische nachtmodus in:

  1. Ga in het instellingenmenu naar ‘Display’;
  2. Kies voor ‘Nachtmodus’ en verschuif de schakelaar om de functie in te schakelen;
  3. Geef nu aan tussen welke tijden je de nachtmodus wil gebruiken. Je toestel schakelt op deze tijdstippen automatisch over.

Daarnaast kun je natuurlijk nog steeds voor de standaardoptie kiezen. Hierbij gaat je toestel bij zonsondergang in nachtmodus. Wanneer de zon in de ochtend weer opkomt, krijg je het reguliere kleurenpalet terug.

Zo download je de update

De automatische nachtmodus wordt toegevoegd met de Android-beveiligingsupdate van februari 2019. Deze patch wordt automatisch aangeboden, maar je kunt natuurlijk ook handmatig controleren. Ga daarvoor in het instellingenmenu naar ‘Software-update’ en laat je toestel zoeken. Het kan een paar dagen duren voordat jouw toestel de update ontvangt.

Naast het toevoegen van de automatische nachtmodus verhelpt de update ook de wifi-problemen. Sommige Galaxy S9- en S9 Plus-bezitters klaagden over verbindingsproblemen. Tot slot zijn er wat algemene stabiliteitsverbeteringen toegevoegd.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu