Tip: zo geef je jouw Samsung Galaxy S9 een Google Pixel-look

Thomas Haenen
5 april 2018, 16:47
2 min leestijd
Tip: zo geef je jouw Samsung Galaxy S9 een Google Pixel-look

Hoewel de Samsung Galaxy S9 een grotendeels geslaagde smartphone is, zal het uiterlijk van de software niet elke gebruiker aanspreken. Gelukkig kun je met thema’s de interface snel een stuk cleaner laten lijken.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S9 thema aanpassen doe je zo

Samsung maakt een flink aantal aanpassingen aan Android om de software eigen te maken. Dat doet het bedrijf niet alleen door eigen apps mee te leveren, maar ook door het uiterlijk van de interface flink aan te passen. Van een aangepaste look voor de instellingen tot felgekleurde widgets: niet iedereen is er van gecharmeerd. Het uiterlijk aanpassen gaat echter vrij makkelijk.

Zowel de Galaxy S9 als Galaxy S9 Plus hebben namelijk de Samsung Themes-app, waar je uit honderden thema’s kan kiezen. Hoewel sommige varianten intens overkomen, zijn er ook opties voor fans van de ‘stock-Android’-look. Dit is Android zoals Google het ontwikkeld heeft, en je bijvoorbeeld op Nokia-smartphones en de Google Pixel 2 ziet.

Geef je Galaxy S9 ‘stock Android’

Eén van die thema’s heet ‘Pixelize’, en is te vinden in de Themes-app door deze link op je smartphone te openen. Daarmee wordt automatisch de downloadpagina in beeld gebracht. Werkt dat niet, dan kun je in de app zelf even op ‘Pixelize’ zoeken. Vervolgens past het thema van alles aan, van de kleuren van menu’s tot je achtergrond tot de icoontjes van meegeleverde apps. Helemaal stock-Android is het niet, maar wel een stuk rustiger en frisser dan wat Samsung standaard meelevert.

Helaas past het thema niet alles aan. Zo behouden de instellingen hun oude look, en ook de notificaties zijn niet helemaal zoals je van stock-Android zou verwachten. Dat kan dan ook niet met een thema worden aangepast.

Heb je een oudere Samsung-smartphone, zoals de Galaxy S8? Geen paniek, dan staat er in veel gevallen ook nog een Thema’s-app op je toestel. Hoewel niet elk thema werkt op elke smartphone, is er vaak nog altijd genoeg om uit te kiezen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu