De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo haal je veel meer uit de Samsung Galaxy Watch 6-batterij

Wouter Nijsen
16 augustus 2023, 13:02
2 min leestijd
Zo haal je veel meer uit de Samsung Galaxy Watch 6-batterij

De Samsung Galaxy Watch 6 heeft een prima accuduur, maar wist je dat je met een speciale functie zelfs wekenlang op een volle batterij kan doen? Lees hier hoe.

Lees verder na de advertentie.

‘Alleen horloge’-functie voor Galaxy Watch 6

Android-smartwatches hebben over het algemeen geen fantastische accuduur, maar de nieuwe Samsung Galaxy Watch 6 scoort op dit gebied heel behoorlijk. De batterij gaat zonder problemen een hele dag mee en als je het rustiger aan doet, is een tweede dag ook mogelijk.

Als je écht alles uit de Galaxy Watch 6-accu wil halen, dan kun je de functie ‘Alleen horloge’ eens proberen. Zet je deze functie aan, dan kun je – zoals de naam al verklapt – de Galaxy Watch alleen als horloge gebruiken. Oftewel: alle functies worden uitgeschakeld en je ziet alleen nog de tijd op het schermpje als je op de startknop drukt. Dit is hoe het werkt:

  1. Open de instellingen op je Samsung Galaxy Watch;

    Dit doe je door vanaf het thuisscherm omlaag te vegen en op het tandwieltje te tikken.

  2. Swipe naar beneden en tik op ‘Batterij en apparaatonderhoud’;

  3. Druk vervolgens op ‘Batterij’ en veeg helemaal naar beneden;

  4. Kies nu voor ‘Alleen horloge’ en ‘Inschakelen’.

Houd er wel rekening mee dat je na het inschakelen van ‘Alleen horloge’ alleen nog de tijd kan checken, en verder niets meer werkt. Je ontvangt geen notificaties meer, work-outs worden niet bijgehouden en kan geen apps meer opstarten. Je smartwatch verandert dus als het ware in een ‘dom’ horloge.

De accuduur wordt daarentegen wel enorm verlengd. Bij het inschakelen van de functie krijg je een inschatting te zien van hoe lang de batterij meegaat. Bij een resterend accupercentage van 88 procent is dat bijvoorbeeld meer dan 22 dagen. Ideaal voor noodgevallen, of als je lange tijd geen oplader bij de hand hebt.

Meer over de Galaxy Watch 6

De ‘Alleen horloge’-functie werkt overigens niet alleen op de nieuwe Samsung Galaxy Watch 6 en Watch 6 Classic. Ook op eerdere horloges van Samsung, zoals de Watch 5 en Watch 5 Pro, is de feature te vinden.

Een minder ingrijpende manier om de accuduur te verlengen, is door de spaarstand aan te zetten. Je krijgt er dan al snel heel wat extra uren aan gebruik bij. Activeer je deze modus, dan wordt het always-on-display uitgeschakeld, is het scherm minder helder, staat wifi uit en worden achtergrondprocessen beperkt. Verder kun je de smartwatch normaal blijven gebruiken.

De Samsung Galaxy Watch 6 (Pro) is sinds kort in Nederland te koop. De smartwatches zijn sneller, hebben een beter scherm met dunnere randen en de nieuwste software. Ze zijn helaas ook duurder geworden. Meer weten? Lees dan onze uitgebreide Samsung Galaxy Watch 6 review.

Ook interessant → Samsung Galaxy Watch updaten: zo doe je dat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu