Krijg de langste slang in Slither.io met deze 6 tips

Erwin Vogelaar
26 april 2016, 13:30
4 min leestijd
Krijg de langste slang in Slither.io met deze 6 tips

Slither.io is als een tijdmachine. Als je het opstart is het zo enkele uren later. In die tijd ben je waarschijnlijk vaak dood gegaan, maar met deze Slither.io tips houd je het een stuk langer vol.

Lees verder na de advertentie.

Slither.io tips

Slither.io is vlot naar de top van de ranglijsten in Google Play geschoten. De game is samen te vatten als Snake met meerdere spelers. Iedereen is een slang die groeit door het eten van balletjes, maar wie blijft het langst leven in een wereld waar alles draait om eten of gegeten worden? Slither.io is een lastige game, maar vooral ook erg verslavend. Elke keer als we dood gaan willen we het nog een keer proberen, en daar zijn we niet de enige in. Aan de vervelende haperingen  in de game is helaas niets te doen, maar met deze tips houd je het mogelijk wat langer uit dan de rest.

1. Wissel van besturing

De game kun je op twee verschillende manieren besturen. Je kunt allereerst je vinger op het scherm houden, waarna de slang die kant op glibbert. Hiermee kun je het snelst reageren op wat er om je heen gebeurt, maar je vinger zit wel enorm in de weg. Er kan net een slang onder je vinger door glippen die je te laat ziet. Je kunt daarnaast ook gewoon op het scherm tikken om de slang ergens naar toe te sturen. Dit is minder precies, maar geeft wel meer overzicht. Wissel beide besturingen af voor de beste speelervaring.

2. Boost

Tik twee keer op het scherm en houd je vinger bij de twee tik indrukt om te boosten. Met een boost schiet je vooruit, wat nodig is  om te overleven. Hiermee kun je ontsnappen, maar ook een fijne snoekduik voor een andere slang maken om diegene te vernietigen. Gebruik je boost echter wel spaarzaam, want je wordt kleiner als je snel gaat. Heb je echter de zekerheid om grote bolletjes te pakken, dan is het altijd de moeite waard om je boost te gebruiken voordat een andere slang de bolletjes oppakt. Pas wel op dat je nergens tegenaan botst!

slither.io tips

3. Sluit de ander in

Een slimme tactiek om een andere slang te verslaan is door diegene in te sluiten. Probeer subtiel een halve cirkel te vormen en een slang in je val te lokken. Boost daarna om de slang heen zodat die niet meer kan ontsnappen. Draai rondjes zodat je steeds kleiner wordt, de ingesloten slang steeds minder bewegingsruimte krijgt en op een gegeven moment het loodje legt. Pas wel op dat je niet zelf ingesloten wordt. Gaat een grotere slang om jou heen boosten? Zoek dan snel naar een uitgang voordat het te laat is. Als je toch ingesloten wordt, kun je het beste kleine rondjes draaien om het de ander moeilijk te maken.

4. Volg de grote slangen

Het kan slim zijn om in de buurt te blijven van de grote slangen in het speelveld, als een soort aasgier. Aan de ene kant omdat er vaak kleine wormpjes tegen de grote slang aanbotsen en je die overgebleven bolletjes kunt opslurpen. Daarnaast  laat een grote slang vaak bolletjes liggen, omdat het de moeite niet waard is. Voor een kleine slang als jezelf kunnen deze bolletjes echter veel betekenen. Misschien wel de belangrijkste reden om in de buurt van een grote slang te blijven is dat als die slang dood gaat, jij de eerste bent die de gevallen bolletjes op kan slurpen en zo binnen korte tijd enorm kunt groeien.

slither.io tips

5. Neem kansen als je klein bent

Als je groot bent moet je absoluut voorzichtig zijn. Zo is het bijvoorbeeld slim om in de buitenrand van het speelveld te blijven. Ben je echter nog klein? Grijp dan naar elke kans die je pakken kan. Duik voor een grote slang, want wie weet grijp je zo naar een hele hoop bolletjes. Gaat het mis? Geen probleem, want je was toch maar klein en bent zo weer op hetzelfde niveau.

6. Blijf dicht bij jezelf

Is er veel gevaar om je heen? Blijf dan dicht bij jezelf. Hoewel je andere slangen niet kunt aanraken, is het geen probleem om over jezelf heen te glijden. Dus als de slangen dichtbij komen, draai dan terug over jezelf, want dat is de enige plek waar de andere spelers niet kunnen komen. Hier ben je veilig. Pas wel op dat je jezelf op deze manier niet te klein maakt en een andere speler je daardoor kan insluiten.

Download Slither.io in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu