De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

In 5 stappen apps afsluiten met het multitask-overzicht van Android

Redactie
19 maart 2014, 14:57
1 min leestijd
In 5 stappen apps afsluiten met het multitask-overzicht van Android

Sinds Android 4.0 is het mogelijk om in het multitask-venster te openen en apps weg te swipen. Dit betekent niet per se dat je ook daadwerkelijk de app sluit, maar in veel gevallen kun je door het multitask-venster wel beïnvloeden welke apps op de achtergrond draaien.

Lees verder na de advertentie.

Door apps af te sluiten houd je jouw Android lekker schoon. Sinds Android 4.0 hebben alle fabrikanten het multitask-venster overgenomen, waardoor het aan alle Android-toestellen is toegevoegd die op Ice Cream Sandwich of een hogere Android-versie draaien.

Apps afsluiten en multitasken

Screenshot_2014-04-01-17-21-30.jpg
  1. Je bereikt het multitask-venster (zie links) door de multitask-knop in te drukken (onder andere bij HTC en Googles Nexus-lijn) of de home-knop een aantal seconden ingedrukt te houden (bij de meeste Samsung-, LG-, Sony- en oudere HTC-toestellen).
  2. Als je het multitask-venster in beeld krijgt, kun je snel tussen apps wisselen of apps afsluiten.
  3. Het afsluiten van apps doe je door met je vinger een app naar de linker- of rechterkant te verschuiven. Bij sommige toestellen kun je de apps ook naar boven of onderen swipen.
  4. Deze wordt dan automatisch afgesloten en komt niet meer in het multitask-overzicht voor.
  5. Sommige multitask-vensters, bijvoorbeeld van HTC en Samsung, hebben een knop om alle draaiende apps in één keer uit het overzicht te verwijderen. Handig!

Als je écht zeker wilt zijn dat een app geheel wordt afgesloten, kun je via het instellingen-menu naar de apps-sectie gaan, om vervolgens naar ‘actieve apps’ te gaan. Hier kun je vervolgens op een draaiende app drukken en deze handmatig afsluiten. Onder andere de Facebook Android-app draait bijvoorbeeld altijd op de achtergrond, ook als je de app uit het multitask-venster verwijdert.

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de populairste Android tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu