Zo zet je Smart Lock aan in het nieuwe Android

Gijs Ettes
30 november 2014, 11:00
1 min leestijd
Zo zet je Smart Lock aan in het nieuwe Android

Smart Lock is een handige nieuwe functie in Android 5.0 die je kunt gebruiken om je Android-toestel te beveiligen met een gekoppeld bluetooth- of nfc-apparaat. In deze tip laten we je zien hoe je de functie instelt.

Lees verder na de advertentie.

De voordelen van Smart Lock

We hebben het al een aantal keer eerder over Smart Lock gehad; een functie die ideaal is om op een snelle en veilige manier je smartphone of tablet te ontgrendelen. Met Smart Lock kun je bijvoorbeeld je Android Wear-smartwatch of Pebble gebruiken om je toestel te ontgrendelen, zodat je geen code of patroon hoeft in te voeren. Maar je kunt ook je toestel ontgrendelen met een bluetooth-systeem in je auto of met een nfc-sticker.

Smart Lock inschakelen is erg eenvoudig. Ga in Android 5.0 naar ‘Instellingen > Beveiliging > Smart Lock’ en voeg een bluetooth-apparaat toe als vertrouwd device. Naast veilige apparaten kun je ook veilige plaatsen instellen waar je toestel automatisch wordt ontgrendeld. Deze locaties zijn desgewenst tijdelijk in of uit te schakelen. Wil je op een ‘veilige’ locatie toch je toestel vergrendelen, dan kun je dit doen door het scherm uit en aan te zetten. Tik vervolgens het sloticoontje aan.

Vertrouwde gezichten

smart lock android 5.0

Android 5.0 laat je dus op een slimme manier je Android-toestellen ontgrendelen met vertrouwde apparaat. Daarnaast kun je met een vertrouwd gezicht je smartphone ontgrendelen. Elke keer als je je toestel inschakelt, zal het proberen om je gezicht te herkennen. Is de herkenning succesvol, dan heb je aan een veegbeweging genoeg om je apparaat te ontgrendelen. Dit is weliswaar handig, maar minder veilig dan het gebruik van patroonbeveiliging of een pincode.

Het laatste nieuws over Android 5.0

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu