In 2 stappen je Android vergrendelen als Smart Lock is ingeschakeld

Redactie
16 april 2015, 18:17
1 min leestijd
In 2 stappen je Android vergrendelen als Smart Lock is ingeschakeld

Smart Lock is een functie binnen Android waarmee gebruikers slimme ontgrendelingsmethoden kunnen activeren. Maar wat als je jouw toestel gewoon wilt vergrendelen? Android Planet legt het uit.

Lees verder na de advertentie.

Smart Lock biedt veel handige opties, zoals de mogelijkheid om een vertrouwd gezicht of apparaat te in stellen, waardoor het toestel automatisch ontgrendelt als jouw gezicht wordt herkend of het verbonden is met een vertrouwd bluetooth-apparaat. Een andere nieuwe vorm van Smart Lock is de mogelijkheid dat het toestel ontgrendeld blijft zolang je het bij je draagt; in de broekzak, bijvoorbeeld.

Maar wat als je jouw toestel gewoon even wilt vergrendelen, zodat je zeker weet dat ‘ie niet zomaar ontgrendeld kan worden? Dat is er een handigheidje om dit te bewerkstelligen.

In twee stappen Smart Lock weer vergrendelen

  1. android-5-0-lollipop-smart-lockSchakel het scherm uit door op de powerknop te drukken.
  2. Druk vervolgens weer op de powerknop om het scherm te activeren. Dan kom je uit bij het lockscreen. Aan de onderzijde vind je een sloticoontje. Als deze dicht is, is het toestel vergrendeld (zie foto rechts). Is het slotje nog open vanwege één van de Smart Lock-functies? Dan kun je voor enkele seconden op het sloticoontje drukken om het toestel handmatig te vergrendelen.

Smart Lock is te vinden via Instellingen > Beveiliging > Smart Lock, waar je de mogelijkheid hebt om verschillende slimme ontgrendelingsmethoden te activeren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu