Tip: Bescherm je privacy en zet Snap Kaart in Snapchat uit
Erwin Vogelaar

Snapchat heeft afgelopen week Snap Kaart geïntroduceerd. Op deze kaart zie je waar je vrienden zijn. Om privacyredenen krijgt deze functie veel kritiek. We laten zien hoe je jouw locatie niet meer automatisch deelt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Snapchat privacy: zet Snap Kaart uit

In de nieuwste versie van Snapchat wordt de Snap Kaart geïntroduceerd, waarop je ziet waar je vrienden zijn. Deze kaart zie je door uit te zoomen in het camerascherm. De kaart is een geinig idee, maar de functie krijgt veel kritiek. Het is namelijk niet zo dat je locatie alleen op de kaart geplaatst wordt bij het publiceren van een verhaal, maar dit gebeurt elke keer als je de app opent. Op de kaart is het mogelijk om in te zoomen en iemands locatie tot de straat nauwkeurig te bepalen. Dit roept een hoop privacyzorgen op.

https://youtu.be/bvl82FfnUvw

Snapchat reageert tegenover The Verge op de kritiek door te stellen dat gebruikers regelmatig herinnerd worden aan het feit dat ze hun locatie delen. Ook wordt de locatie enkel met vrienden gedeeld en Snapchat verwijdert je locatiedata na een bepaalde tijd.

Je locatie delen uitschakelen

Wil je echter niet je locatiedata delen, dan zijn er twee manieren om dit aan te geven. Allereerst als je de kaart voor het eerst opent en een introductie krijgt. Als je hier ‘Alleen ik (onzichtbare modus)’ selecteert, word je niet op de kaart geplaatst.

Heb je echter bij de introductie al aangegeven dat je locatie gedeeld mag worden met je vrienden, bijvoorbeeld omdat je dacht dat dit enkel gebeurde bij het delen van een verhaal, dan is het mogelijk om in de instellingen alsnog deze ‘onzichtbare modus’ in te schakelen. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

  1. Open Snapchat;
  2. Veeg omlaag in het camerascherm;
  3. Druk rechtsboven op het tandwieltje;
  4. Scroll omlaag en kies bij het kopje ‘Wie kan…’ voor ‘Toon mijn locatie’;
  5. Tik hier ‘Onzichtbare modus’ aan.

snap kaart uitzetten

Op deze manier zien je vrienden je locatie niet meer elke keer als je de app opent.

Lees het laatste nieuws over Snapchat

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.