De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tip: zo start je een videogesprek in Snapchat met 16(!) mensen

Thomas Haenen
4 april 2018, 12:34
2 min leestijd
Tip: zo start je een videogesprek in Snapchat met 16(!) mensen

Snapchat beschikt sinds kort over ondersteuning voor groepsvideogesprekken. Daarmee kun je tot wel vijftien van je vrienden aan een gesprek toevoegen. Kies je alleen voor audio, dan is er zelfs ruimte voor 32 man.

Zo start je een Snapchat-groepsgesprek met video

Heb je flinke vriendengroepen, dan kun je ze binnenkort allemaal tegelijk spreken met Snapchat. Eén-op-één gesprekken zijn al langer mogelijk in de chat-app, maar daar komen nu groepsgesprekken met video en audio bij. Kies je voor video dan is er ruimte voor 16 man tegelijk, met audio ligt het maximum op 32. Die komen allemaal tegelijk in beeld op je smartphone-scherm, dus chaotisch is het zeker.

De functie wordt geleidelijk uitgerold, maar is waarschijnlijk binnen enkele dagen voor iedereen beschikbaar. Vervolgens is het starten van een gesprek vrij simpel. Volg daarvoor onderstaande stappen.

  1. Open Snapchat, en veeg naar links om je gesprekkenlijst te vinden;
  2. Open één van je bestaande groepsgesprekken, of start een nieuw groepsgesprek;
  3. Druk rechtsonder in beeld op het video-icoontje om een videogesprek te starten;
  4. Je andere vrienden worden automatisch op de hoogte gebracht dat een gesprek gestart is, en kunnen gelijk deelnemen;
  5. Tijdens het gesprek kun je je eigen hoofd van de bekende Snapchat-filters voorzien door onderaan in beeld te drukken. Kies bijvoorbeeld voor de kenmerkende puppy-tong, of toch de eindeloze regenboogkots.
Snapchat-groepsgesprek

Snapchat versus Instagram

Met de nieuwe functie hoopt Snapchat gebruikers terug te winnen. De app is de laatste maanden veel gebruikers kwijtgeraakt aan Instagram, dat steeds meer functies van Snapchat overneemt. Met nieuwe features als de Snap Map en een vers design hoopt Snapchat gebruikers te behouden. Of het helpt is nog maar de vraag: ook Instagram zou al aan een optie voor video- en audiogesprekken werken.

Download Snapchat voor Android

De Android-versie van Snapchat kun je via onderstaande link downloaden in de Play Store. De app is gratis en werkt op alle recente Android-smartphones. De update die videogesprekken toevoegt is binnen enkele dagen beschikbaar.

Download Snapchat in Google Play (gratis)

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu