De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo verwijder je knoppen uit het snelle-instellingenpaneel

Redactie
25 november 2014, 19:11
1 min leestijd
Zo verwijder je knoppen uit het snelle-instellingenpaneel

Het snelleinstellingenpaneel van Android 5.0 Lollipop past zich automatisch aan en toont functies die je hebt ingedrukt. En gelukkig zijn die knoppen ook te verwijderen.

Lees verder na de advertentie.

In mijn snelleinstellingenpaneel stond een geruime tijd ‘kleuren omkeren’ omdat ik per ongeluk op deze functie in Android had gedrukt. Als je ‘m niet nog een keer gebruikt, blijft de knop een maand in het paneel staan. Dan verdwijnt de knop pas.

Om dit proces te versnellen en zelf de snelle instellingen van Lollipop te beheren, is er een klein trucje waarmee je ongebruikte knoppen die automatisch zijn toegevoegd door Android ook weer kunt verwijderen.

Snelle instellingen van Lollipop aanpassen

Snelle instellingen van Lollipop

Het is eigenlijk heel simpel. Omdat de knop – indien je ‘m niet gebruikt – maar een maand in het snelleinstellingenpaneel te zien blijft, zet je de datum van jouw Android-toestel gewoon een maand en één dag terug. Als het maar langer dan een maand is.

Vervolgens druk je twee keer op de knop die je wilt verwijderen, zoals de ‘kleuren omkeren’-knop. Dit doe je om de knop te activeren en vervolgens weer te deactiveren. Als je twee keer op de knop hebt gedrukt, ga je terug naar de huidige datum.

Als alles goed is gegaan, is de knop weer verdwenen. Bij andere knoppen, zoals ‘hotspot’, is het juist weer handig als deze wel in het snelleinstelingenpaneel blijft. Het gaat dus met name om functies die je écht niet in het de snelle instellingen van Lollipop wilt zien.

Laatste Lollipop-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu