De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

In 7 stappen apps sneller starten in Android

Gijs Ettes
20 april 2014, 17:11
1 min leestijd
In 7 stappen apps sneller starten in Android

Als je een flinke lijst met apps hebt, is het soms moeilijk om snel de app te vinden die je nodig hebt. Er is ook vluggere manier om snel apps te vinden.

Lees verder na de advertentie.

Sneller apps starten
  1. Maak hiervoor gebruik van het standaard zoekvenster waar je met een paar letters de app tevoorschijn kunt halen die je zoekt.
  2. Deze zoekbalk is bijna altijd aan de bovenkant van je homescreen te vinden, waar je onder andere mee kunt Googlen of kunt zoeken naar onder andere contactpersonen en apps.
  3. Om bijvoorbeeld de app WhatsApp te vinden hoef je alleen maar de letters W en H in te geven in het zoekvenster van Google en de applicatie WhatsApp komt als eerst naar voren. Dat is een stuk sneller dan eerst de lijst met applicaties openen en vervolgens op zoek te gaan naar de app.
  4. Als je een zoekbalk (zie screenshots rechts) op je Android-apparaat hebt, kun je hier op drukken om de zoekfunctie te activeren.
  5. Het kan zijn dat het zoeken naar apps niet is ingeschakeld. Dit kun je gemakkelijk instellen door de app ‘Google’ te openen, waar de zoekbalk onderdeel van uitmaakt.
  6. Vervolgens ga je via de menuknop naar de instellingen van de Google-app en ga je naar ‘Zoeken op telefoon’. Hier vind je alle onderdelen van de zoekfunctie, en welke resultaten worden getoond. Denk bijvoorbeeld aan websites, maar ook aan albums uit Google Play Music. Hier vind je ook ‘apps’, die je aan kunt vinken.
  7. Vervolgens worden ook apps tussen de zoekresultaten getoond, en kun je heel gemakkelijk en sneller apps starten.
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu