De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Hoe kan je sneller applicaties toevoegen aan je homescreen

Redactie
27 mei 2014, 10:12
1 min leestijd
Hoe kan je sneller applicaties toevoegen aan je homescreen
apps toevoegen aan je homescreen

Op het homescreen van je Android-toestel kun je snelkoppelingen naar apps zetten. Er zijn twee manieren om die snelkoppelingen te maken: de omslachtige manier en de snelle manier.

Lees verder na de advertentie.

Bij de omslachtige manier druk je met je vinger op het homescreen, ergens op een lege plek. Daarna verschijnt er een pop-up waaruit je shortcut/snelkoppeling selecteert, naar de applicaties bladert en aangeeft welke applicatie je als snelkoppeling op je homescreen wil hebben.

Deze omslachtige manier vind je veelal in oudere Android-versies en in sommige Android-skins van fabrikanten. Het is dus wel mogelijk om op deze manier apps aan je homescreens toe te voegen, maar eigenlijk kun je jezelf enorm veel tijd besparen om de snelle manier te gebruiken.

Apps toevoegen aan je homescreen: de snelle manier

apps toevoegen aan je homescreen

De snellere manier is dat je de lijst met apps – ook wel de app-drawer genoemd – een app naar je homescreen kunt slepen. Druk op de knop waardoor je in het menu met alle apps terecht komt, houd je vinger gedrukt op de gewenste app en wacht tot het beeld verandert. Vervolgens kun je de app slepen naar de gewenste plek. Deze methode kun je herhalen voor alle apps die je op jouw homescreen wilt plaatsen.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om nieuwe apps automatisch aan je homescreen toe te laten voegen. Dit doe je door in Google Play, de app-winkel van Google, naar de instellingen te gaan en vervolgens ‘pictogram toevoegen aan startscherm’ aan te vinken. Vervolgens krijg je van alle apps die je installeert automatisch het app-icoon op je homescreen. Wil je dit niet? Dan gooi je het app-icoon gewoon in de prullenbak.

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de populairste Android tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu