In 3 stappen sneller Gmail-berichten beantwoorden op je Android

Redactie
15 april 2014, 15:01
1 min leestijd
In 3 stappen sneller Gmail-berichten beantwoorden op je Android

Wil jij sneller Gmail-berichten beantwoorden? Dat kan heel gemakkelijk via de snelle instellingen van de e-mail-app. Zodra er een bericht binnenkomt, krijg je een notificatie. Daar kun je meteen op antwoorden vanuit de notificatiebalk. Als je de notificatie opent zijn er opties zichtbaar voor antwoorden en archiveren (afhankelijk van je instellingen kan de optie ‘archiveren’ ook zijn vervangen door ‘verwijderen’). Je hoeft niet meer handmatig de Gmail-applicatie te openen als je meteen binnenkomende e-mail wilt wegwerken.

Lees verder na de advertentie.

Sneller Gmail-berichten beantwoorden

De Gmail-app laat standaard twee opties zijn: archiveren of verwijderen en beantwoorden. Door op beantwoorden te drukken, word je direct doorgestuurd naar de app om vervolgens te reageren op het bericht. Het toetsenbord wordt ook geactiveerd, waardoor je direct kunt beginnen met schrijven. Handig!

  1. Via de instellingen van Gmail kun je deze optie inschakelen.
  2. Ga naar instellingen > algemene instellingen om vervolgens ‘alleen archief weergeven’ of ‘alleen verwijderen weergeven’ te kiezen.
  3. Als je de snelle acties niet ziet, kun je met één vinger op de notificatie omlaag vegen om de notificatie uit te vouwen.

De optie, die alleen voor apparaten met Android 4.1 of hoger beschikbaar is, is handig voor mensen die regelmatig e-mail krijgen en dit meteen willen opruimen. Wel is er een nadeel: de functie werkt alleen als je een los mailtje binnenkrijgt in de notificatiebalk. Word je gebombardeerd met e-mail en verschijnen er meerdere notificaties, dan is de antwoordoptie niet beschikbaar.

Download

Deze functie is beschikbaar via de officiële Gmail-app, die op bijna elke Android-smartphone of -tablet is geïnstalleerd.

Download Gmail in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu