Speel video vanaf je Android-toestel op de televisie met een HDMI-adapter

Gijs Ettes
19 april 2014, 22:07
1 min leestijd
Speel video vanaf je Android-toestel op de televisie met een HDMI-adapter

Het is mogelijk om je Android-toestel met je computerbeeldscherm of televisie te verbinden. De meeste Android-toestellen beschikken over een micro-usb-poort, de kleine ingang waar je het toestel ook mee oplaadt. Het kan ook zijn dat je toestel over een mini-usb-poort of andere usb-poort beschikt. Dit kun je nagaan bij de specificaties van je Android-toestel, waarna je video vanaf je Android naar de tv of computer kunt streamen.

Lees verder na de advertentie.

Speel video vanaf je Android-toestel op de televisie via HDMI

Voor elk type usb-poort is wel een HDMI-adapter (zie foto boven) te kopen die je via een HDMI-kabel met je computerbeeldscherm of televisie kunt verbinden. Het is wel een vereiste dat je computerbeeldscherm of televisie een HDMI-ingang hebben, maar het HDMI-verbindingstype is vrij normaal voor dit soort apparaten. Als je de Android-smartphone via de adapter met de HDMI-kabel en de televisie of het computerbeeldscherm hebt verbonden, wordt er automatisch verbinding tussen de twee apparaten gemaakt. Het scherm en de content (foto’s, video’s, YouTube-filmpjes, webpagina’s) van je Android-toestel worden dan naar op het andere scherm vertoond.

Miracast en Chromecast

Daarnaast is het mogelijk om draadloos het beeld van je Android-toestel naar de tv te streamen. Dit kan bij sommige smart-tv’s die Miracast ondersteunen, waarbij je smartphone of tablet met hetzelfde wifi-netwerk verbonden moet zijn als de tv. Vervolgens kun je via je Android-toestel naar de tv zoeken via de optie ‘tweede scherm’ binnen de instellingen.

Ook kun je een Chromecast aanschaffen, waarna je heel gemakkelijk content vanuit verschillende apps naar de tv kunt streamen. AndroidPlanet biedt ook een overzicht van alle Chromecast apps.

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de populairste Android tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu