Tip: zo pas je de afbeelding van een Spotify-afspeellijst aan

Dennis de Vries
1 april 2020, 17:02
2 min leestijd
Tip: zo pas je de afbeelding van een Spotify-afspeellijst aan

Het maken van eigen afspeellijsten in Spotify is een uitstekende manier om al je favoriete muziek bijeen te houden. Zo geef je afspeellijsten ook een mooie bijpassende afbeelding.

Lees verder na de advertentie.

Spotify afspeellijst-afbeelding aanpassen doe je zo

Afspeellijsten zijn een belangrijke functie van Spotify. Ze laten je muziek ordenen en gemakkelijk je favoriete nummers streamen. Je kunt de inhoud van afspeellijsten helemaal zelf bepalen. Als je eenmaal een afspeellijst gemaakt hebt, genereert Spotify er zelf een cover-afbeelding bij. Die bestaat uit vier albumhoezen van de eerste liedjes uit de afspeellijst, simpelweg bij elkaar gevoegd in één afbeelding. Niet de fraaiste optie.

Gelukkig laat Spotify je deze afbeelding zelf aanpassen. Zo kun je het vervangen voor iets mooiers, net als de afspeellijsten die Spotify zelf maakt. Dat lukt helaas niet in de Android-app, want je hebt er de desktop-app van Spotify voor nodig.

Spotify cover aanpassen

Hoe pas ik de afbeelding van een afspeellijst in Spotify aan?

  1. Open de Spotify-app op je laptop of pc en zoek de afspeellijst op waar je een nieuwe afbeelding bij wil plaatsen;
  2. Als je de afspeellijst opent en met de muis over de afbeelding gaat, toont het een potlood-icoontje. Klik daar op;
  3. In het schermpje dat opent kun je de naam en beschrijving van de afspeellijst aanpassen. Klik op de afbeelding om een nieuwe te kiezen vanaf de harde schijf van je computer;
  4. Klik op ‘Opslaan’ en de afbeelding verschijnt direct boven de afspeellijst. Als je deze nu opent in je Android-app, is de afbeelding daar ook direct aangepast.

Voor het uploaden van afbeeldingen naar Spotify geldt een limiet van 4MB. Als je de afbeelding opslaat als jpg-bestand, betekent het dat je je weinig zorgen hoeft te maken over de grootte van de afbeelding. Wel geeft Spotify alleen vierkante afbeeldingen weer. Als je zelf een cover maakt, is het handig hier rekening mee te houden. Rechthoekige afbeeldingen worden door Spotify zelf bijgesneden, wat mogelijk minder mooi wordt.

Maak zelf mooie afspeellijst-covers voor Spotify

Heb je geen Photoshop-skills of simpelweg geen inspiratie? Dan biedt de website replacecover.com uitkomst. Op deze website kun je snel en simpel afbeeldingen maken voor Spotify-afspeellijsten. Je kunt kiezen uit een hele serie afbeeldingen en kleurthema’s en de teksten zijn zelf aan te passen. Wel verzekert deze aanpak je ervan dat ze in dezelfde stijl gemaakt worden als de afspeellijsten die Spotify zelf al maakt. Dan blijft het wel zo netjes in je app.

Lees ook: Deze 7 tips voor Spotify klinken als muziek in je oren

Interesse in meer tips voor Spotify en streaming? We leggen uit hoe je ook je profielfoto in de muziekstreamdienst kunt aanpassen en we tippen leuke apps die je naast Spotify kunt gebruiken. Streamen gaat echter niet alleen over muziek. Zo lees je ook alles over alternatieven voor videostreamplatform Netflix en check je tips voor apps die Netflix-kijken een stuk leuker maken.

Lees meer over Spotify

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's