De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Zo voeg je de Spotify-widget weer toe aan je homescreen

Michel van 't Klaphek
10 september 2019, 10:58
2 min leestijd
Zo voeg je de Spotify-widget weer toe aan je homescreen

We moesten er eventjes op wachten, maar in de nieuwste versie van Spotify keert de handige widget weer terug. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Spotify-widget voor Android gebruiken

De Spotify-widget is terug van weggeweest. Afgelopen augustus werd de snelkoppeling uit de Android-app gehaald, maar met de nieuwste app-versie (of via een omweg) kun je het venster weer op je thuisscherm plaatsen.

Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van Spotify op je Android-telefoon hebt staan, door in de Play Store even te controleren op updates. Je kan ook via onderstaande stappen het apk-bestand van de nieuwste versie downloaden en installeren.

  1. Ga op je Android-smartphone of tablet naar de website van APK Pure;
  2. Druk op de groene downloadknop en geef eventueel toestemming om het bestand binnen te halen;
  3. Open het apk-bestand via de knop aan de onderkant en tik op ‘Installeren’. Geef eventueel toestemming om via andere bronnen dan de Google Play Store bestanden te downloaden;
  4. Wacht totdat Spotify is geïnstalleerd en open de app.
Spotify-widget toevoegen android screens

Vervolgens voeg je de widget toe zoals je gewend bent. Ga naar een vrije plek op het startscherm en leg je vinger eventjes op het scherm. Kies voor ‘Widgets’, scrol naar beneden in het nieuwe venster en houd de Spotify-widget ingedrukt. Laat het venster tot slot op de door jouw gewenste plaats los.

Lukt het niet om het Spotify-bestand te gebruiken? Neem dan een kijkje in ons artikel over het installeren van apk-bestanden. Hierin wordt uitgebreid uitgelegd hoe je dit soort apps op een veilige manier binnenhaalt. Het voordeel van apk-bestanden is dat je al eerdere met nieuwe versies van populaire versies aan de slag kunt.

Lees ook: Tip: in 4 stappen een Spotify-abonnement opzeggen

Zo werkt de Spotify-widget voor Android

De Spotify-widget werkt heel simpel. Je hebt een knop voor het pauzeren van een muziek, een voor het terugspoelen en een button om een nummer over te slaan. Na het plaatsen van de widget kun je deze breder of smaller maken, maar niet langer.

Het is onduidelijk waarom de widget in eerste instantie uit de app werd gehaald. Wel is duidelijk dat het venster door veel gebruikers gemist werd. Waarschijnlijk speelde deze onvrede een rol in de terugkeer.

Meer over Spotify

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu