De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

In 5 stappen een limiet aan het aantal achtergrondprocessen instellen

Redactie
17 april 2014, 12:42
1 min leestijd
In 5 stappen een limiet aan het aantal achtergrondprocessen instellen

Een limiet aan het aantal achtergrondprocessen kan bij sommige smartphones en tablets de prestaties aanzienlijk verbeteren.

Lees verder na de advertentie.

  1. Vanaf Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) heb je in het instellingen-menu een speciale ontwikkelaarssectie. Dit tabblad kun je vinden door naar Instellingen > Opties voor ontwikkelaars te gaan.
  2. Als je deze ontwikkelaarssectie niet kunt vinden, moet je eerst naar Instellingen > Over deze telefoon gaan en vervolgens een aantal keer op build-nummer drukken. Vervolgens herkent Android je als ontwikkelaar en verschijnt de nieuwe sectie in het instellingen-overzicht.
  3. Als je helemaal naar beneden scrolt in de ontwikkelaarssectie, vind je het kopje Apps met daaronder een aantal functies, waaronder Activiteiten niet opslaan en Achtergrondproceslimiet.
  4. Als je wilt dat je toestel geen achtergrondprocessen in Android op de achtergrond draait, kun je deze optie aanvinken. Dit zal gunstig zijn voor je batterij en dataverkeer, maar de soepele Android-ervaring duidelijk verminderen.
  5. Het is ook mogelijk om een limiet te stellen van bijvoorbeeld één of twee processen. Dit doe je door op achtergrondproceslimiet te drukken (zie screenshot). Zo houd je het Android-toestel snel en ga je onnodig draaiende apps die je dataverkeer en batterij opslurpen tegen.

Voor high-end toestellen is het echter niet nodig om een limiet voor achtergrondprocessen in Android in te stellen, maar oudere en low-end toestellen kunnen hier enorm veel profijt van hebben omdat de telefoon minder hard hoeft te werken. Het nadeel hiervan is dat je niet veel achtergrondprocessen in Android tegelijkertijd kunt draaien, waardoor sommige apps worden afgesloten als je ze niet gebruikt. Het voordeel hiervan is dat je toestel sneller draait en energiezuiniger werkt.

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de populairste Android tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu