In 4 stappen een sms sturen wanneer je een oproep weigert

Bij de meeste Android-telefoons kun je een oproep accepteren, weigeren of een snelle sms verzenden. Het verzenden van een sms wanneer je een oproep weigert kan in heel veel situaties enorm handig zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Sms wanneer je een oproep weigert

  1. Door het verzenden van een sms wordt degene die belde op de hoogte gesteld van jouw status. Zo kun je bijvoorbeeld een sms’je sturen met de tekst dat je snel terugbelt, nog even bezet bent of dat hij of hij je een sms-bericht kan sturen.
  2. Deze sms-optie krijg je te zien als je het sms-icoon selecteert of de oproept weigert. Deze vooraf ingestelde sms-berichten zijn te wijzigen in de telefoon-app.
  3. Via de telefoon-app kun je (met de menu-knop of instellingen-knop) bij de instellingen van de telefoon komen, waar je de sms-berichten aan kunt passen.
  4. De sms-berichten zijn veelal aan te passen binnen de oproep-instellingen van de telefoon-app, waarna je bij ‘snelle reacties’ de tekstberichten kunt verwijderen, aanpassen en toevoegen.

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de populairste Android tips!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.