De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Tip: zo gebruik je ‘tegels’ bij Wear OS

Colin Baak
9 juni 2022, 16:47
2 min leestijd
Tip: zo gebruik je ‘tegels’ bij Wear OS

Heb je een smartwatch om je pols en wil je snel bepaalde informatie zien? Dat is een kwestie van de juiste ‘tegels’ instellen. Daarna zie je in een oogopslag het weer, je hartslag, het laatste nieuws of bijvoorbeeld je afspraken. Zo doe je dat.

Lees verder na de advertentie.

Tegels gebruiken bij Wear OS

Heb jij een horloge met Wear OS, dan kun je daar natuurlijk van alles mee. Verwissel een digitale wijzerplaat, check binnenkomende notificaties of gebruik ‘m om draadloos te betalen. Met behulp van ‘tegels’ zie je in een oogopslag ook nog eens bepaalde informatie. Het aanbod van die kleine informatiebubbels wordt steeds groter en je kiest zelf welke en hoeveel je er direct op je pols ziet.

Zo stel je tegels in op Wear OS:

  1. Pak je telefoon erbij en open de Wear OS-app;

  2. Scroll naar instellingen en tik op ‘Tegels’;

  3. Rechtsonder tik je op het blauwe plusje;

  4. Kies de juiste tegels door ze te selecteren.

Wil je de volgorde van de tegels aanpassen? Dan klik je in de app op je telefoon op de zes puntjes aan de rechterzijde en kun je ‘m naar boven of juist beneden slepen. Per ongeluk een tegel geselecteerd of wil je ‘m toch niet meer gebruiken? Dan veeg je ‘m simpelweg naar rechts om ‘m volledig te verwijderen.

Om tegels te gebruiken op je slimme horloge met Wear OS, veeg je simpelweg naar links om de juiste informatie te zien. Je hebt keuze uit meerdere Google Fit-tegels, waaronder die van je hartslag, behaalde hartpunten of om inzichten van een training te zien.

Met verschillende andere tegels die je kunt gebruiken stel je bijvoorbeeld snel een timer in, bekijk je Google Nieuws, check je hoe je geslapen hebt of je afspraken of weet je direct hoe wat de weersvoorspellingen zijn.

Meer over ons maandthema wearables

De hele maand juni 2022 staat op Android Planet in het teken van wearables. Zo zijn we bezig met onze review van de Fossil Gen 6. Natuurlijk kijken we ook uit naar de Pixel Watch, de eerste smartwatch van Google. Op zoek naar een toffe digitale wijzerplaat voor je horloge, check dan Facer. Wil je tot slot weten wat voor functie alle sensoren in je horloge eigenlijk hebben, check dan ons sensoren-woordenboek.

Meer nieuws over ons maandthema: wearables

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu