Zo maak je eigen achtergronden voor je Telegram-chats

Erwin Vogelaar
3 februari 2019, 11:07
2 min leestijd
Zo maak je eigen achtergronden voor je Telegram-chats

Chat-app Telegram biedt nu de mogelijkheid om je eigen achtergronden in te stellen voor de chatvensters. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Eigen Telegram-achtergronden instellen

In de nieuwste update van populaire berichten-app Telegram, krijg je veel meer mogelijkheden om achtergronden in te stellen. Je krijgt zelfs de optie om zelf achtergronden te maken. Om deze mogelijkheden te vinden doorloop je de volgende stappen:

  1. Ga naar het menu door op het hamburgericoontje linksboven te tikken;
  2. Tik op ‘Instellingen’;
  3. Tik op ‘Chatinstellingen’;
  4. Kies voor ‘Achtergrond kiezen’.

Hoewel het al langer mogelijk is om hier een plaatje te kiezen als achtergrond, heeft Telegram er recentelijk effecten aan toegevoegd. Na het kiezen van een plaatje, krijg je de keuze voor ‘Vervaagd’, om de afbeelding wazig te maken en ‘Beweging’ om tijdens het scrollen beweging in de afbeelding te krijgen.

Bovenin het achtergronden-scherm krijg je twee extra opties. Met ‘Kies uit galerij’ plaats je een eigen afbeelding als achtergrond. Met ‘Stel een kleur in’, kies je een kleur voor de achtergrond. De kleurkiezer is verrassend uitgebreid. Je kiest eerst een kleur als basis. In het volgende scherm krijg je een extra kleurenwiel als je op ‘Kleur’ tikt, zodat je heel precies de kleur kunt aanpassen.

Met de slider rechts van het kleurenwiel stel je de helderheid in. Daarnaast kun je voor een patroon kiezen, zodat er tekeningetjes zichtbaar worden in de kleur die je hebt gekozen. Met de slider onderin het scherm kies je de intensiteit van deze tekeningetjes.

Telegram downloaden

De optie om achtergronden te maken kan vanaf versie 5.3 van Telegram. De nieuwste versie van de app download je via onderstaande link in de App Store.

Naast achtergronden is het ook mogelijk om zelf stickers te maken voor de app, om zo je gesprekken verder te personaliseren. Telegram-stickers maken doe je in drie stappen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu