De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

In 3 stappen eigen stickers maken voor Telegram

Redactie
6 juni 2015, 17:08
1 min leestijd
In 3 stappen eigen stickers maken voor Telegram

Telegram biedt sinds mei 2015 de mogelijkheid om gebruikers zelf stickers te laten maken en deze naar anderen te versturen. Android Planet laat zien hoe je dergelijke stickers maakt en aan Telegram toevoegt.

Lees verder na de advertentie.

Er zijn al enkele officiële stickersets voor Telegram beschikbaar, zoals de geinige Animals-set. Maar het is veel leuker om je eigen stickers te maken. Stickers van jezelf of van vrienden, bijvoorbeeld. Of van personages uit tv-series en films. Er zijn genoeg opties te bedenken. Je kunt verschillende stickersets aanmaken en, indien ze klaar zijn, via een link delen met anderen. Dan kunnen ook andere Telegram-gebruikers de stickers aan hun app toevoegen.

In 3 stappen zelf  Telegram-stickers maken

  1. telegram-stickers-maken2Stickers kun je aan Telegram toevoegen door de @stickers-bot aan je contactpersonen toe te voegen. Begin vervolgens een gesprek met ‘m en voer de code  /newstickerpack in en geef je eigen set een naam. Vervolgens kies je een emoji die hoort bij de sticker.
  2. Dan is het tijd om de sticker te uploaden. Telegram stuurt je een .psd-bestand die je kunt openen in Photoshop, waarmee je direct de juiste afmetingen en witte rand om je sticker krijgt. Let erop dat je het bestand opslaat als .PNG, waarbij de achtergrond doorzichtig moet zijn. Anders krijg je zo’n lelijke witte achtergrond.
  3. Dien zo veel stickers in als je wilt voor de betreffende stickerset en voer dan  /publish in om ‘m te activeren en gebruiken. Je krijgt vervolgens een link die je met anderen kunt delen. De stickers verschijnen automatisch in al je apps. Mocht je op een later moment nog een sticker aan de set willen toevoegen, gebruik dan het commando  /addsticker.

Laatste nieuws over Telegram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu