Tip: zo bestel je bij Thuisbezorgd met de Google Assistent

Rens Blom
29 mei 2019, 12:18
2 min leestijd
Tip: zo bestel je bij Thuisbezorgd met de Google Assistent

De Google Assistent ondersteunt voortaan ook bestellingen via Thuisbezorgd. Je kunt eten bestellen door te praten met je smartphone of Google Home, al zitten er nog wat haken en ogen aan.

Lees verder na de advertentie.

Thuisbezorgd Google Assistent-ondersteuning toegevoegd

Grote kans dat je bekend bent met Thuisbezorgd. Met de populaire app bestel je vanaf je smartphone eten bij lokale restaurants, waarna een bezorger het bij je thuis aflevert. Je maaltijd bestellen kan voortaan ook zonder smartphone, want Thuisbezorgd biedt nu ondersteuning voor de Google Assistent. In deze tip leggen we uit hoe je Thuisbezorgd gebruikt in combinatie met de Google Assistent.

Deze spraakassistent is op de meeste Android-apparaten geïnstalleerd en ook aanwezig op slimme speakers als de Google Home, Home Mini en nieuwe Nest Hub. Thuisbezorgd is het eerste bedrijf in Nederland dat je eten laat bestellen met je stem.

Zo bestel je eten met je stem

Wil je de nieuwe spraakbesturing uitproberen? Update de Thuisbezorgd-app en vul de gegevens in die de app nodig heeft om te communiceren met de Google Assistent. Het gaat onder andere om je adresgegevens en je favoriete maaltijd(en). Vervolgens zeg je ‘OK Google, praat met Thuisbezorgd’ tegen je smartphone, tablet of slimme speaker. Noem de naam van je favoriete gerecht dat je wilt bestellen. Bevestig je bestelling en je bent klaar.

Google Assistent thuisbezorgd

Het bestellen middels je stem is eenvoudig, maar beperkt in mogelijkheden. Zo kun je alleen kiezen uit de maaltijden die je vooraf – op je smartphone – als favoriet gemarkeerd hebt. Wil je iets anders bestellen, dan moet je toch echt je toestel pakken. Hetzelfde geldt wanneer je je bestelling op een ander adres dan je thuisadres wil laten bezorgen.

En waar je op je smartphone direct kunt betalen met bijvoorbeeld iDeal, moet je bij een gesproken bestelling op zoek naar contant geld. De Google Assistent ondersteunt in Nederland namelijk nog geen betalingen. Het is onduidelijk of en zo ja wanneer hier verandering in komt.

Download de Thuisbezorgd-app in de Play Store (gratis)

Dit kan de Google Assistent nog meer

Thuisbezorgd is de nieuwste partij die zijn diensten geschikt maakt voor de Google Assistent. De spraakassistent spreekt sinds vorig jaar Nederlands en veel (grotere) bedrijven hebben al zogeheten Actions on Google gemaakt. Zo kun je de Albert Heijn vragen welke producten er in de bonus zijn, helpt Bol.com met het kiezen van leuke cadeaus en vertelt Buienradar je het actuele weer.

In onze uitgebreide Actions on Google-gids zetten we alle bedrijven en ondersteunde stemcommando’s op een rij. Of haal meer uit de spraakassistent met deze 12 Google Assistent tips.

Lees meer over de Google Assistent

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu