In 3 stappen tikken om te zoeken in Chrome uitschakelen

Wouter Nijsen
9 juni 2015, 19:03
1 min leestijd
In 3 stappen tikken om te zoeken in Chrome uitschakelen

Sinds vorige week is zoeken met de Chrome-browser  nog makkelijker dankzij  `Tikken om te zoeken`. Vind je de functie maar lastig, dan kun je ‘m echter ook gemakkelijk uitschakelen.

Lees verder na de advertentie.

Tikken om te zoeken in Chrome uitschakelen

tikken om te zoeken in Chrome

Google Chrome is verreweg de populairste en beste browser die voor Android beschikbaar is. Hij  werkt snel, heeft veel handige opties en wordt regelmatig voorzien van updates. Zo werd er vorige week een fijne  functie toegevoegd: het zogenoemde `tikken om te zoeken`. Hiermee  zoek je nog sneller in  Chrome, door simpelweg één of meerdere woorden op een webpagina te selecteren.

Het is een toffe functie die op een soortgelijke manier werkt als Google Now on Tap, dat in Android M  is  geïmplementeerd. Heb je tikken om te zoeken een paar dagen geprobeerd, maar is de functie niks voor jou of overbodig, dan kun je `m ook uitschakelen. Doorloop daarvoor  de drie stappen hieronder.

  1. Open de Chrome-browser op je Android en navigeer naar een willekeurige webpagina. Tik hierna op de optieknop  (drie stipjes) rechtsboven;
  2. Kies vervolgens voor `Instellingen` en selecteer onder ‘Geavanceerd’ de optie  ‘Privacy’;
  3. Vervolgens zie je een aantal opties verschijnen. Kies voor `Tikken om te zoeken`, en tik op het schakelaartje om de functie uit te zetten.

Dat waren de stappen die je dient te doorlopen. Voortaan worden er geen zoekresultaten getoond wanneer je een woord selecteert. Wil je de functie toch weer gebruiken, dan dien  je simpelweg de bovenstaande stappen weer  te doorlopen.

Het laatste nieuws over Chrome

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu