Tip: te weinig stroom? Gebruik je smartphone als powerbank (+ video!)

Colin Baak
2 juni 2022, 15:06
2 min leestijd
Gebruik je smartphone als powerbank (dankzij omgekeerd draadloos laden)

Gebruik jij je smartphone weleens als powerbank? Veel toestellen hebben zo’n functie, waardoor je andere smartphones, draadloze oordopjes of bijvoorbeeld je smartwatch kunt opladen. Lees hier hoe dit werkt.

Lees verder na de advertentie.

Smartphone als powerbank: zo werkt dat

Steeds meer mobiele telefoons hebben een functie aan boord, waarmee je andere apparaten draadloos kunt voorzien van extra accusap. Of jouw eigen toestel zo’n functie aan boord heeft, is een kwestie van even de handleiding bekijken.

Heb je die mogelijkheid, dan kun je zo andere toestellen opladen – maar bijvoorbeeld ook draadloze oordopjes of een smartwatch. Natuurlijk wel alleen als die apparatuur ook overweg kan met draadloos laden. Via die weg gebruik je je eigen smartphone dus simpelweg als powerbank, maar dan zonder een kabeltje.

Voor onderstaand stappenplan is gebruikgemaakt van een Google Pixel 6 Pro met Android 12. Het kan natuurlijk zijn dat de exacte benamingen van de menu’s en stappen op jouw toestel iets anders heten, of net onder een ander kopje te vinden zijn.

Gebruik je smartphone als powerbank (dankzij omgekeerd draadloos laden)

  1. Pak je smartphone en open de instellingen;

  2. Tik op ‘Batterij’ en kies ‘Batterij delen’;

  3. Vink het schuifje ‘Batterij delen toestaan’ aan;

  4. Draai je toestel om en leg het op te laden apparaat op de achterzijde.

De functie staat automatisch uitgeschakeld om stroom te besparen en als ‘ie enkele minuten niet meer wordt gebruikt, zet je telefoon ‘m uit. Bij veel toestellen kun je instellen vanaf welk percentage van de telefoonbatterij je oordopjes of wearable ook niet meer kunt opladen. Wijzigen daarvan doe je makkelijk en snel dankzij de slider.

Er zijn ook enkele toestellen die je als powerbank kunt gebruiken met een fysiek kabeltje. Die sluit je aan op de usb-poort van je toestel en op de oplaadpoort van het andere apparaat. Helaas zijn er maar erg weinig Android-telefoons die deze feature bieden.

Check meer tips op Android Planet:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu