De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Tip: zo stream je stottervrije video’s van je pc naar je Chromecast

Thomas Haenen
26 april 2017, 10:33
2 min leestijd
Tip: zo stream je stottervrije video’s van je pc naar je Chromecast

Niet elke videodienst heeft een app met Chromecast-ondersteuning. Je kunt weliswaar video’s vanaf je smartphone casten, maar niet altijd zonder stotteren. Zo doe je er wat aan.

Lees verder na de advertentie.

Stottervrije Chromecast-video’s streamen

De Chromecast is een uitstekende mediaspeler waarmee je vrijwel alle video’s van je smartphone of je pc naar je televisie kunt streamen. Praktisch alle grote videodiensten ondersteunen inmiddels de Chromecast, maar toch zijn er nog enkele grote namen, waaronder Amazon Prime Video, die ontbreken.

Om video’s van dit soort diensten te casten, moet je het scherm van je smartphone of een tab van je browser casten. Dat kan echter voor vertraging zorgen, of haperend beeld, omdat de Chromecast geen directe toegang heeft tot je video. Bovendien zorgt het voor verhoogd accuverbruik van je smartphone.

Stottervrije Chromecast-video's

Google lijkt aan een oplossing te werken. Een voorlopige versie van Chrome beschikt over een experimentele feature die zorgt dat de Chromecast niet een compleet tabblad ontvangt, maar alleen het videobestand op de pagina. Je pc levert alleen nog een link naar het videobestand, terwijl de Chromecast het zware streamwerk doet.

Aan de slag met snelle streams

De functie wordt op dit moment nog getest, maar als die tests goed verlopen kun je de feature waarschijnlijk straks standaard in Chrome vinden. Kun je niet wachten? Volg onderstaande stappen om de stottervrije Chromecast-video’s nu al in te schakelen.

  1. Installeer de ‘Dev Channel’-versie van Chrome. Die beschikt als eerste over de nieuwste features, maar kan wel flinke bugs hebben. Om over te schakelen naar deze versie, ga je in Chrome op je desktop naar de instellingen;
  2. Kies vervolgens in het linkermenu voor ‘Over’, gevolgd door ‘Meer info’. Druk op ‘Verander kanaal’ en kies voor ‘Dev Channel’;
  3. Na het installeren van de nieuwe versie moet je de functie zelf nog even activeren. Dat doe je door ‘chrome://flags/#media-remoting’ in te typen in de zoekbalk. Activeer vervolgens de functie die in beeld verschijnt. Je zult nu automatisch slimmer streamen.

Je kunt op elk moment weer terugschakelen naar de gewone versie van Chrome, of deze specifieke feature uitschakelen. Wacht je liever tot Google klaar is met experimenteren? Nieuwe functies worden doorgaans binnen vier tot acht weken uitgerold naar de stabiele versie van de browser.

Lees het laatste nieuws over Chrome

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu