Tip: Controleer de toegankelijkheid van locaties voor Google Maps

Erwin Vogelaar
7 juli 2017, 16:12
2 min leestijd
Tip: Controleer de toegankelijkheid van locaties voor Google Maps

Google introduceert een nieuwe manier om informatie over toegankelijkheid in Google Maps toe te voegen. Met deze functie help je andere mensen.

Lees verder na de advertentie.

Informatie over toegankelijkheid in Google Maps

Het is makkelijk om voor lief te nemen dat je zonder obstakels door de wereld beweegt. Bijvoorbeeld als je niet gebonden bent aan een rolstoel. Mensen die wel in een rolstoel zitten, hebben vaak niet goed inzicht of een locatie, zoals een restaurant, toegankelijk voor hen is. Denk aan de mogelijkheid om met een rolstoel door de deur te komen, of de aanwezigheid van een lift om een andere verdieping te bereiken. Daarom heeft Google een nieuwe functie voor Google Maps bedacht, zodat jij kan helpen.

toegankelijkheid in Google Maps

In Google Maps was het al mogelijk om missende informatie over bedrijven en andere locaties toe te voegen. Nu is daar een aparte toegankelijkheidssectie aan toegevoegd, waar jij aangeeft of er bijvoorbeeld een rolstoelvriendelijke lift, ingang of parking aanwezig is.

In de app is het mogelijk om een kaart van je omgeving op te roepen, waarop Google laat zien bij welke locaties deze informatie nog mist. Door gebruikers zoals jou in te zetten, hoopt het bedrijf dit gemis op te vullen. Om zelf mee te helpen doorloop je de volgende stappen.

  1. Open Google Maps;
  2. Open het menu door naar rechts te swipen of door op het menu-icoontje linksboven de tikken;
  3. Kies voor ‘Mijn bijdragen’;
  4. Swipe onder het kopje ‘De kaart in je buurt verbeteren’ tot je ‘Ontbrekende info toevoegen’ ziet en tik daarop;
  5. Kies hier voor het kopje ‘Toegankelijkheid’;
  6. Kies een locatie waar informatie mist en beantwoord via een vinkje, kruisje of vraagteken de vragen over de toegankelijkheid van de locatie.

Wil je ook op andere manieren de verschillende Google-diensten helpen om Nederland te leren kennen, dan kan dat via deze tips.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu