Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

In 5 stappen tweestapsverificatie instellen voor je Twitter-account

Thomas Haenen
21 december 2017, 16:11
2 min leestijd
In 5 stappen tweestapsverificatie instellen voor je Twitter-account

Twitter biedt sinds kort ondersteuning voor tweestapsverificatie via externe diensten als Google Authenticator en 1Password. Zo blijven je gegevens veel beter beschermd.

Lees verder na de advertentie.

Tweestapsverificatie op Twitter met externe apps

De wachtwoorden van al je accounts geheim houden, is tegenwoordig nog een lastige taak. Regelmatig blijken grote sites gehackt te zijn, en liggen al je gevoelige gegevens opeens op straat. Steeds meer diensten laten je gelukkig ook voor tweestapsverificatie kiezen. Dat betekent dat je je account niet alleen beschermt met een wachtwoord, maar ook een unieke, constant wisselende code die alleen op één van je andere apparaten staat.

→ Tip: zo stel je tweestapsverificatie in met Authy

Authy

Twitter biedt al geruime tijd ondersteuning voor tweestapsverificatie, maar de tweede code kon je tot nu toe alleen als sms ontvangen. Dat is minder handig als je telefoon even niet in de buurt is, of als je geen ontvangst hebt. Het sociale netwerk ondersteunt vanaf vandaag echter ook tweestapsverificatie via andere diensten als Authy en Google Authenticator. Deze apps genereren automatisch en continu willekeurige codes voor je.

  1. Zorg dat je een authenticatie-app zoals Google Authenticator op je toestel hebt staan;
  2. Open de Twitter-app op je telefoon, en veeg naar rechts om het zijmenu te openen. Daar selecteer je ‘Instellingen en privacy’;
  3. Kies vervolgens voor de optie ‘Account’, en scroll naar de ‘Veiligheid’-optie;
  4. Onder het kopje ‘Verificatiemethodes’ kies je voor ‘Mobiele beveiligingsapp’
  5. Volg vervolgens de instructies die in beeld verschijnen. Op het einde kies je de authenticatie-app die op je smartphone staat. Tweestapsverificatiecodes zijn vervolgens in die app te vinden.

Zo activeer je Twitter tweestapsverificatie

Heb je nog geen tweestapsverificatie ingesteld op je Twitter-account? Volg dan eerst onderstaande stappen om het te activeren. Vervolgens kun je alsnog aan de slag met bovenstaand proces.

  1. Open de Twitter-app op je telefoon, en veeg naar rechts om het zijmenu te openen. Daar selecteer je ‘Instellingen en privacy’;
  2. Kies vervolgens voor de optie ‘Account’, en scroll naar de ‘Veiligheid’-optie;
  3. Daar zet je ‘Inlogverificatie’ aan, en volg je de stappen die Twitter je geeft.

Twitter geeft je ook een back-up-code. Noteer die op een veilige plek. Mocht je ooit toegang tot je verificatie-app kwijtraken, dan kun je met die code toch nog inloggen.

Lees het laatste nieuws over Twitter

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu