Update en verwijder apps via de Google Play webversie

Gijs Ettes
6 mei 2014, 14:35
1 min leestijd
Update en verwijder apps via de Google Play webversie

De webversie van Google Play biedt je de mogelijkheid om alle geïnstalleerd apps te te bekijken en eveneens te verwijderen. De getoonde apps zijn gekoppeld aan jouw Google-account. Sommige apps zijn systeem-apps: deze zijn zo belangrijk (of een vereiste) voor je toestel dat je ze niet kunt verwijderen. De andere apps die als geïnstalleerd staan weergegeven, kun je verwijderen of updaten. Als je een app geüpdatet kan worden, verandert het knopje geïnstalleerd in update.

Lees verder na de advertentie.

Aan de slag met de Google Play webversie

De Google Play webversie benader je via https://play.google.com/apps. Zorg dat je bent ingelogd met het Google-account dat je ook op je smartphone of tablet gebruikt en klik vervolgens op de knop ‘Mijn apps‘ links in beeld. Wat volgt is een – in veel gevallen – uitgebreid overzicht van alle apps die je ooit hebt geïnstalleerd.

Klik op een app en eventueel op ‘Geïnstalleerd‘ om de desbetreffende app op een van de Android-toestellen te installeren die gekoppeld zijn met jouw Google-account. Vanaf je toestel kun je uiteraard ook apps installeren en verwijderen via respectievelijk de Play Store en ‘Instellingen > Apps‘. Tik op de app die weg mag en vervolgens op ‘Verwijderen’ om het proces te voltooien.

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de populairste Android tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu