Zo start je een groepsgesprek met video of audio in WhatsApp
Thomas Haenen

Video- en audiogesprekken in WhatsApp kunnen vanaf nu met een hele vriendengroep worden gevoerd. De nieuwe functie wordt uitgerold naar alle gebruikers.

WhatsApp-videogroepsgesprekken start je zo

De WhatsApp-functie werd eerder deze maand aangekondigd op de Facebook-ontwikkelaarsconferentie F8, en lijkt nu voorzichtig beschikbaar te zijn op een eerste handjevol Android-toestellen. Verschillende WhatsApp-gebruikers hebben aan Android Police bevestigd dat zij al kunnen videobellen met groepen, al lijkt de functie nog lang niet bij iedereen beschikbaar te zijn.

Groepsgesprekken worden waarschijnlijk geleidelijk wereldwijd uitgerold door WhatsApp. Het gebeurt wel vaker dat nieuwe functies plots beschikbaar zijn voor gebruikers, zonder dat ze daarvoor een update moesten downloaden. De kans is groot dat ook ditmaal WhatsApp op afstand beslist welke gebruikers eerst aan de beurt zijn.

Maximaal vier gesprekspartners

Je kunt natuurlijk al langer één-op-één bellen en videochatten met WhatsApp, en ook groepsgesprekken in tekstvorm behoren tot de mogelijkheden. Nu worden de twee dus gecombineerd, zodat je een videogesprek met vrienden kan starten. Zodra de functie beschikbaar is in jouw versie van WhatsApp, volg je onderstaande stappen:

  1. Start een audio- of videogesprek met één persoon zoals je dat normaal zou doen. Dat doe je door rechtsboven in het gesprek op het camera- of telefoonicoontje te drukken;
  2. Tijdens het audio- of videogesprek staat rechtsboven een figuurtje. Druk daarop om je contactenlijst te openen en beslis wie je aan het gesprek wil toevoegen;
  3. Als je wordt opgebeld door iemand die al in een groespgesprek zit, zie je niet alleen de naam van de persoon die je toevoegt, maar ook die van andere mensen die al in het gesprek zitten.

Wel zijn er wat beperkingen aan de groepsgesprekken van WhatsApp. Zo kun je met maximaal vier mensen tegelijk bellen. Dat is al druk genoeg, maar het is wel een stuk minder dan bij sommige concurrenten. Zo laat Snapchat je sinds kort videogesprekken met liefst zestien man tegelijk voeren.

WhatsApp is gratis en het gebruik van de nieuwe groepsgesprekkenfunctie ook. De app is via onderstaande link in de Play Store te vinden en werkt op alle recente Android-smartphones.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Lees meer over WhatsApp

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.