De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Zo start je een groepsgesprek met video of audio in WhatsApp

Thomas Haenen
31 juli 2018, 8:10
2 min leestijd
Zo start je een groepsgesprek met video of audio in WhatsApp

Video- en audiogesprekken in WhatsApp kunnen voortaan met een hele vriendengroep worden gevoerd. De nieuwe functie wordt vanaf deze week uitgerold naar alle gebruikers.

WhatsApp-videogroepsgesprekken start je zo

De WhatsApp-functie werd in mei aangekondigd op de Facebook-ontwikkelaarsconferentie F8 en is nu beschikbaar. Hoewel een handjevol gebruikers de functie al eerder heeft kunnen testen, maakten de ontwikkelaars vandaag de officiële uitrol bekend.

Groepsgesprekken worden waarschijnlijk geleidelijk wereldwijd uitgerold door WhatsApp. Het kan dus zijn dat de feature nog niet direct beschikbaar is voor jouw smartphone. Daardoor kan het een paar dagen duren voordat jij aan de beurt bent.

Maximaal vier gesprekspartners

Je kunt natuurlijk al langer één-op-één bellen en videochatten met WhatsApp, en ook groepsgesprekken in tekstvorm behoren tot de mogelijkheden. Nu worden de twee dus gecombineerd, zodat je een videogesprek met vrienden kan starten. Zodra de functie beschikbaar is in jouw versie van WhatsApp, volg je onderstaande stappen:

  1. Start een audio- of videogesprek met één persoon zoals je dat normaal zou doen. Dat doe je door rechtsboven in het gesprek op het camera- of telefoonicoontje te drukken;
  2. Tijdens het audio- of videogesprek staat rechtsboven een figuurtje. Druk daarop om je contactenlijst te openen en beslis wie je aan het gesprek wil toevoegen;
  3. Als je wordt opgebeld door iemand die al in een groespgesprek zit, zie je niet alleen de naam van de persoon die je toevoegt, maar ook die van andere mensen die al in het gesprek zitten.

Wel zijn er wat beperkingen aan de groepsgesprekken van WhatsApp. Zo kun je met maximaal vier mensen tegelijk bellen. Dat is al druk genoeg, maar het is wel een stuk minder dan bij sommige concurrenten. Zo laat Snapchat je sinds kort videogesprekken met liefst zestien man tegelijk voeren.

WhatsApp is gratis en het gebruik van de nieuwe groepsgesprekkenfunctie ook. De app is via onderstaande link in de Play Store te vinden en werkt op alle recente Android-smartphones.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Bron: WhatsApp
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu