Tip: zo activeer je het vernieuwde Google+

Gisteravond is het vernieuwde Google+ live gegaan, maar nog niet alle gebruikers zien de opgefriste en aangepaste interface. Door deze stappen te doorlopen, voorkom je dat je het oude design van Google+ blijft zien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Het vernieuwde Google+

Log allereerst in bij Google+ (plus.google.com), klik vervolgens op `Startpagina > Instellingen >` en scrol naar `Apps en andere activiteiten beheren`. Klik hier op `Google+ activiteit beheren` en ga tot slot  met je cursor op de zoekbalk staan. De pagina wordt nu ververst, waarna je het vernieuwde design van Google+ ziet. Je kunt nu niet meer terug naar het oude design van Google+.

Op je Android-toestel hoef je enkel de Google+-app  te updaten. Bij veel gebruikers gebeurt dit automatisch, maar als dat bij jou niet het geval is, kijk dan even in de Google Play-app bij `Menu > Mijn apps` of er updates beschikbaar zijn. Staat de app niet op jouw toestel, ga dan naar deze pagina om hem handmatig uit de Play Store te downloaden.

Dit is er nieuw

Het nieuwe design van Google+ legt de nadruk op twee onderdelen waarvoor de meeste gebruikers volgens Google terugkomen: Collecties en Communities. Collecties bevat pagina`s over onderwerpen waarop je je als gebruiker op kunt abonneren. Denk aan foto`s van Nederlandse landschappen of grappige dieren. Als je binnen het netwerk op Collecties drukt, kun je het aanbod zien en gemakkelijk onderwerpen aanvinken. Communities zijn fora binnen Google+  waar gediscussieerd kan worden over uiteenlopende onderwerpen.

vernieuwde Google+

De nieuwe onderverdeling van Google+ maakt het sociale netwerk een stuk simpeler. De webversie bevat nu elementen van Material Design en een compact menu om snel bij veelgebruikte functies te komen. De app is  wat compacter en laat  je bovenaan op een dropdownmenu tikken om te wisselen tussen de Startpagina, Communities, Collecties, Kringen en Populaire topics. De startpagina is een stroom met alle berichten die je (mogelijk) interessant vindt.

Ga jij  Google+ (meer) gebruiken nu het vernieuwd is? Laat het weten in de comments.

Download Google+ in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.