Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Tip: Video’s downloaden van Facebook, Instagram en Twitter

Michel van 't Klaphek
29 juli 2019, 13:02
3 min leestijd
Tip: Video’s downloaden van Facebook, Instagram en Twitter

Heb je een leuk filmpje geplaatst op Facebook, Instagram of Twitter, maar ben je het origineel kwijt? Android Planet laat zien hoe je video’s van alle populaire social media-apps downloadt.

Lees verder na de advertentie.

Video’s downloaden van Facebook, Instagram en Twitter

Bij alle sociale media is het mogelijk om filmpjes binnen de app zelf op te slaan, maar wat doe je wanneer je ze op je eigen telefoon of tablet wil zetten? Zo kun je video’s van Facebook, Instagram en Twitter downloaden. Druk op de link hieronder om direct naar de specifieke instructies te gaan:

Facebook-video downloaden

Facebook is het meestgebruikte sociale platform van Nederland en staat vol met filmpjes. Een Facebook-video downloaden is heel simpel:

 1. Pak je Android erbij en open de Facebook-app;
 2. Ga naar een video die je offline wil opslaan en kopieer het internetadres. Dit doe je door op de drie puntjes rechtsboven het filmpje te tikken en ‘Link kopiëren’ te selecteren;
 3. Navigeer naar deze website en plak het zojuist gekopieerde internetadres in de zoekbalk;
 4. Geef aan of je de video in hoogwaardige hd-kwaliteit wil downloaden of dat normale kwaliteit volstaat;
 5. Afhankelijk van je internetsnelheid en videogrootte duurt het een paar seconden tot minuten voordat het filmpje binnen is.
Facebook video downloaden screenshots

De opname staat nu op je telefoon voor offline gebruik. Via de notificatie aan de bovenkant van het scherm wordt je er direct naartoe geleid. Wanneer je de video later wil terugkijken, ga je hiervoor naar de galerij-app van je smartphone, of bijvoorbeeld Google Foto’s.

Instagram-video downloaden

Ben je een fraaie video op Instagram tegengekomen? In de app zelf is het mogelijk om deze op te slaan, maar ze staan dan niet per direct op je telefoon. Een Instagram-video downloaden voor offline gebruik doe je zo:

 1. Open Instagram op je Android-smartphone of -tablet;
 2. Ga naar de video die je wil opslaan en kopieer het internetadres door op de drie puntjes rechtsboven het filmpje te tikken. Kies ‘Link kopiëren’;
 3. Vul de gekopieerde link in bij het venster van deze website;
 4. Druk op ‘Download’ en bevestig door op ‘Download video’ te tikken;
 5. Wacht even totdat het filmpje is binnengehaald.

Met bovenstaande website kun je overigens ook Instagram-foto’s en filmpjes van IGTV downloaden, een tegenhanger van YouTube. De instructies blijven hetzelfde. Het is niet mogelijk om Instagram Verhalen op deze manier binnen te halen.

Twitter-video downloaden

Tot slot mag Twitter natuurlijk niet achterblijven. Dit platform draait vooral om bondige tekstberichten, maar er is ook plaats voor filmpjes. Een Twitter-video downloaden doe je zo:

 1. Open Twitter op je Android-toestel;
 2. Ga naar de video die je wil downloaden en tik op het meest rechtse icoon (met het pijltje naar boven);
 3. Kies ‘Deel Tweet via’ en selecteer ‘Deel koppeling’;
 4. Ga naar deze website en vul de zojuist gekopieerde link in het zoekveld in;
 5. Wacht afhankelijk van de bestandsgrootte en internetsnelheid een paar seconden tot minuten om de video te downloaden.

Sommige video’s zijn auteursrechtelijk beschermd. Meestal mag je deze filmpjes bewaren voor persoonlijk gebruik, maar informeer vooraf bij de maker of dit akkoord is. Uiteraard is het altijd verboden om geld te gaan verdienen met materiaal dat niet van jou is.

Video’s maken met je smartphone

De hele maand juli staat Android Planet in het teken van video’s maken met je smartphone. Van de beste video-smartphones, oplossingen voor wanneer je video’s niet kunt afspelen tot aan goede videobewerking-apps: alles komt voorbij.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu