Vind een Android wallpaper voor je smartphone of tablet
Gijs Ettes

Zoek je een mooie  achtergrond voor je Android-toestel? Je hebt de keuze uit miljoenen wallpapers!

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Een goede achtergrond is niet te druk en zo scherp mogelijk. Vaak kiezen gebruikers een drukke foto uit het fotoalbum, maar dan ligt het gevaar op de loer dat apps niet meer zijn te onderscheiden. Het is beter om te gaan voor een mooie natuurfoto of een rustig patroon, zodat  je telefoon er in één keer een stuk beter uitziet.

Gebruik Google afbeeldingen

Android achtergrondEen Android wallpaper is niet alleen een plaatje op de achtergrond, maar ook een stukje van jezelf. Wat is jouw favoriete kleur? Of wat voor land bezoek je graag? Een manier om een achtergrond te vinden, is via Google Afbeeldingen. Zoek naar een trefwoord met daarachter de term ‘wallpaper‘. Let op, kies voor een Engelstalig trefwoord. Dus niet ‘bos wallpaper‘ of ‘boom wallpaper‘, maar ‘forest wallpaper‘ of ‘tree wallpaper‘.

Stel: je vindt blauw een mooie kleur, zoek dan in Google op ‘wallpaper blue‘. Ben je vaak in IJsland geweest en bewonder je dit land? Zoek dan op ‘Iceland wallpaper‘. Om er zeker van te zijn dat jouw achtergrond een hoge resolutie heeft, kies je boven  in het menu de optie ‘Zoekhulpmiddelen > Grootte > Groot‘.

Download wallpapers via Google Play

Android wallpaperZoek je op ‘Android wallpaper’ in Google Play, dan vind je ook de nodige resultaten. Zo zijn er Premium HD Achtergronden om te downloaden, maar ook minder kuise verzamelingen wallpapers met half ontblote dames.

Heb je een mooie set gevonden, check dan voor  installatie  of deze al vaak is gedownload en goed wordt beoordeeld. Zo weet je dat je kwalitatief goede wallpapers downloadt. Controleer ook de machtigingen die de app vereist; het zou erg vreemd zijn als de Android wallpaper  ook toegang tot je locatie, contacten en agenda benodigt. Zoek dan liever nog even verder.

→ Lees ook ons uitgebreide artikel met de beste apps voor Android wallpapers

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.