De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 5 beste muziekspelers voor Android

Redactie
17 maart 2014, 17:06
4 min leestijd
De 5 beste muziekspelers voor Android

Elk Android-toestel beschikt over een ingebouwde muziekspeler, maar niet elke muziekspeler is even goed. Gelukkig is er wel een enorm aanbod van toffe muziekspelers!

Lees verder na de advertentie.

We maken onderscheid tussen muziekspelers voor lokale muziek (muziek op je toestel) of streaming muziek (muziek via het internet). Beide vormen hebben hun voor- en nadelen, waarbij streaming muziek soms een betaald abonnement vergt. AndroidPlanet bekijkt wat zijn favoriete muziekspeler voor Android is en zet de beste vijf willekeurig p een rijtje.

1. Spotify

Spotify redesign

De populaire muziekstreamingdienst Spotify is er – ook op mobiel – als gratis en betaalde dienst. Op smartphones heb je de beperking dat je alleen nummers kunt beluisteren in Shuffle-modus en met reclames. De tabletversie is iets uitgebreider en laat je nummers zoeken en geselecteerde afspeellijsten beluisteren. Wil je echter zonder beperkingen en reclames naar muziek luisteren, dan moet je een betaald abonnement afsluiten.
Spotify heeft een mooi donker design en laat je heel gemakkelijk onderweg naar muziek zoeken, afspeellijsten samenstellen en samen met vrienden afspeellijsten beheren. Ook is het mogelijk om lokale muziek via de pc te importeren en deze via wifi te synchroniseren met je mobiele apparaat.

Download Spotify in Google Play (gratis)

2. Google Play Music

YouTube abonnement

Spotify-concurrent Google Play Music huisvest op dit moment al meer dan 20 miljoen nummers, die met het onbeperkte All Access-abonnement allemaal zijn te beluisteren en eventueel aan te schaffen. Om de ervaring wat meer te personaliseren is het daarnaast mogelijk om je eigen persoonlijke muziekkanaal te onderhouden, waarin je al je favoriete artiesten en nummers kunt plaatsen. Je komt snel bij deze verzameling terecht via het tabblad `nu luisteren`. Een andere toffe feature van Play Music is dat de app gebruikers de mogelijkheid heeft om heel veel lokale muziek naar de Google-servers te uploaden, waardoor jouw eigen muziek altijd in de cloud beschikbaar is.
De All Access-dienst van Google Play Music is een maand gratis uit te proberen. Daarna kost de dienst je 7,99 euro per maand. Als je je na 15 november pas aanmeldt, wordt dit maandbedrag echter iets hoger, 9,99 euro om precies te zijn. Je kunt dan nog steeds gebruikmaken van de gratis proefperiode van 30 dagen.

Download Google Play Music in Google Play (gratis)

3. Deezer

Deezer Android

Heb je een flinke databundel, dan kun je nu ook gratis met de Deezer-app liedjes streamen. Dit is echter niet zonder beperkingen: middels de Flow-functie stelt Deezer en gepersonaliseerd radiostation samen op basis van de muziek die op jouw smartphone staat. Net als bij Spotify Shuffle kun je per uur zes nummers overslaan. Voor de rest ben je dus aangewezen op de willekeurige nummers die Deezer je voorschotelt.
Verder kun je met Flow radiostations maken op basis van specifieke artiesten of eigen playlists. Ook zijn er honderden stations die zijn samengesteld door `muziekredacteuren` van Deezer. Voorheen kon je mobiel alleen naar muziek luisteren met een Premium+-abonnement van 10 euro per maand. Zo`n abonnement is nu uiteraard nog steeds benodigd als je helemaal zelf wilt bepalen welke liedjes je streamt.
Het Deezer Premium+-account geeft toegang tot een muziekbibliotheek van maar liefst 30 miljoen tracks. Ook biedt het abonnement de mogelijkheid om albums en afspeellijsten te synchroniseren zodat je ze ook kunt beluisteren als je niet over (mobiel) internet beschikt.

Download Deezer in Google Play (gratis)

4. Tunester

tunester.jpg

Tunester is een zeer fijne minimalistische muziekspeler van Nederlandse makelij voor lokale muziek. De app is voorzien van een mooi `flat design` en is volgens de ontwikkelaar gemakkelijker te gebruiken dan de iPod. Al je muziek wordt in één scherm weergegeven en de app is geheel met één hand te gebruiken. Je kunt elk nummer binnen twee keer klikken bereiken en het gebruik van een terugknop is niet mogelijk. Dat vinden de ontwikkelaar te oudbollig en totaal niet praktisch.
Tunester wil voornamelijk indruk maken met zijn dynamic list. Dit is een functie waarmee gebruikers snel door al hun muziek kunnen navigeren terwijl deze in één lange lijst wordt weergegeven. Dit biedt een simpel en duidelijk overzicht van alle muziek.
Daarnaast is Tunester voorzien van een handige shuffle-achtige functie genaamd upnext. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om snel een nummer via een vingerbeweging aan de lijst met aankomende nummers toe te voegen. Lees meer over Tunester.

Download Tunester in Google Play (gratis)

5. Shuttle Music Player

shuttlemusicplayer

Shuttle Music Player is een enorm fijne muziek-app voor Android die minimalisme combineert met lekker veel features die één voor één handig zijn. De app is klein maar krachtig, en biedt een prachtig Holo-design dat Android 4.4 KitKat ondersteunt. Dit betekent dat de notificatiebalk meekleurt met het blauwe design van de app, wat een tof effect geeft.
Shuttle Music Player beschikt over enorm veel features. Denk bijvoorbeeld een een equalizer, de mogelijkheid om lyrics bij een nummer te zoeken, albumhoezen en foto`s van artiesten te downloaden en te tonen, een slaaptimer en de mogelijkheid om nummers direct na elkaar af te spelen.
Daarnaast beschikt Shuttle Music Player over een soort Google Now-achtig design, met kekke informatiekaarten. Shuttle Music Player, dat werkt met lokale muziekbestanden, is geheel gratis te gebruiken dus geef de Android-app vooral een kans. Lees meer over Shuttle Music Player.

Download Shuttle Music Player in Google Play (gratis)

&rarr: Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de populairste Android tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu