De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

De 3 beste videospelers voor Android

Redactie
17 maart 2014, 20:34
2 min leestijd
De 3 beste videospelers voor Android
videospeler voor Android

De ingebouwde videospeler van Android is niet op alle smartphones even goed uitgewerkt. En om sommige speciale type videoformaten als MKV of MP4 te spelen, heb je een speciale videospeler nodig. Daarom is het logisch dat je op zoek bent naar de beste en meest veelzijdige videospeler voor Android. In Google Play zijn een aantal goede videospelers te downloaden, waarvan AndroidPlanet de drie beste videospelers heeft uitgekozen.

1. MX Player

mxplayer

Lees verder na de advertentie.

MX Player is een enorm uitgebreide videospeler. Zo biedt de app hardware-acceleratie, waarmee video`s efficiënter – zowel qua hardware als energie – kan worden afgespeeld, en multicore-coding, waarmee meerdere cores worden gebruikt om video`s af te spelen. Een andere handige feature is pinch-to-zoom, waarbij je bij video`s naar eigen wens kunt inzoomen. Ook is er een vergrendeloptie aanwezig voor kinderen. Zo kun je gewelddadige films achter slot en grendel houden, maar ook specifiek instellen dat kinderen enkel een video kunnen bekijken en niet plotseling iemand gaan bellen of andere apps openen.
De app speelt vrijwel elk videoformaat, maar ondersteunt ook een reeks aan bestandstypen voor ondertitels. Denk bijvoorbeeld aan dvd-ondertitels, maar ook srt-bestanden, sub-bestanden en zelfs txt-bestanden. Er is ook een betaalde app-versie aanwezig zonder reclame.

Download MX Player in Google Play (gratis)

2. VLC

vlc.jpg

VLC is in staat om video`s van verschillende bestandsformaten op je Android-telefoon af te spelen. Hierbij kun je ook meerdere audiotracks of ondertiteling afspelen. VLC is al lange tijd een geroemde mediaspeler voor Windows en OS X. Omdat het programma in staat is om alle gangbare videoformaten af te spelen, hoef je niet op zoek naar verschillende losse codecs. VLC voor Android belooft dezelfde ervaring, maar dan op je smartphone. De opensource-app wordt veelvuldig geüpdatet en biedt ook ondersteuning voor netwerkstreams.

Download VLC voor Android in Google Play (gratis)

3. GoodPlayer

goodplayer

GoodPlayer is een zeer uitgebreide videospeler voor Android en speelt (bijna) alles af, van dvd-bestanden tot een normaal avi-bestand. GoodPlayer is voorzien van een rustige en overzichtelijke interface die naast je opslagruimte ook toegang biedt tot UPnP, WebDAV, FTP en streaming media. Daarmee is GoodPlayer van alle markten thuis en kun je op verschillende manieren je video`s bekijken.
Door de toevoeging van bijvoorbeeld UPnP en FTP kun je media van een externe bron benaderen en bekijken. Zo heb je de mogelijkheid om video`s van een ftp-server te streamen op de video`s op je pc of laptop via hetzelfde wifi-netwerk naar je Android-toestel te streamen. Een fijn handigheidje.

Download GoodPlayer in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu