Tip: wakker worden met je eigen muziek

Redactie
23 mei 2015, 17:05
1 min leestijd

Het is bij Android mogelijk om wakker te worden met je eigen muziek. Je kunt dat doen door een mp3-bestand als ringtone te maken, maar sommige wekker-apps ondersteunen ook de mogelijkheid om een muziekbestand te selecteren.

Lees verder na de advertentie.

Om een muzieknummer te laten afspelen als je wakker wordt, is het belangrijk dat je het mp3-bestand op je telefoon of tablet plaatst. Dit kun je het beste doen in de download- of muziek-map, zodat je ‘m altijd snel terug kunt vinden. Van bijna elk nummer is ergens wel een mp3-bestanden te downloaden.

Zo stel je een  wekker met eigen muziek in

timely-2

Als je het mp3-bestand op je tablet of smartphone hebt geplaatst of via het mobiele apparaat hebt gedownload, installeer je een wekker-app die mp3-bestanden ondersteunt. Onze favoriet is Timely, één van de mooiste wekker-apps voor Android. Vervolgens ga je naar het instellen van een wekker en druk je op het muziekicoontje, waar je het gedownloade mp3-bestand kunt selecteren. Dit nummer wordt dan gespeeld als de wekker gaat.

Het is daarbij zonde dat Spotify nog steeds geen wekker-functie in zijn app heeft toegevoegd, maar er is wel een omweg om Spotify-nummers als wekker in te stellen. Via de app Wakeify kun je nummers selecteren die je bij een alarm wilt laten afspelen. De app is gratis te downloaden, maar vergt wel een premium-abonnement bij Spotify.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu