Tip WhatsApp-avatar: dit is het en zo stel je er zelf eentje in

Colin Baak
6 december 2022, 9:09
2 min leestijd
Tip WhatsApp-avatar: dit is het en zo stel je er zelf eentje in

Met een digitale WhatsApp-avatar creëer je een digitale versie van jezelf (of natuurlijk iemand anders). Die kun je vervolgens gebruiken in de bekende chat-app. Maar hoe creëer je zo’n eigen avatar? Dat en meer check je in deze tip op Android Planet!

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp-avatar: maak een digitale versie van jezelf

Het is vanaf nu mogelijk om een avatar te maken in WhatsApp. De functie rolt inmiddels uit voor het grote publiek, en was al eerder beschikbaar voor bètatesters. Pak je smartphone er dus even bij en open de chat-app.

  1. Tik rechtsboven op de drie puntjes en kies voor ‘instellingen’;

  2. Tik op ‘Avatar’ en vervolgens op de groene balk: “Uw avatar maken”;

  3. Doorloop vervolgens de benodigde stappen en tik op ‘opslaan’.

Je kiest onder andere de huidskleur en -tint, maar ook het kapsel, postuur of de kleur en vorm van de ogen. Andere zaken die je kunt aanpassen zijn onder andere je outfit, make-up of de vorm van je wenkbrauwen. Ook kun je denken aan zaken als gezichtsbeharing, brillen, piercings, sproetjes, gehoorapparaten of hoofddeksels. Al met al zijn de mogelijkheden dus eindeloos, waardoor je een echte unieke WhatsApp-avatar maakt.

De gemaakte digitale persoonlijkheid kun je natuurlijk instellen als profielfoto bij WhatsApp. Duik daarvoor weer in de instellingen en tik linksboven op je profielfoto. Vervolgens tik je op het groene icoontje van de camera en kies je voor ‘Avatar’. Ook krijg je een extra Avatar-stickervel, waardoor je allerlei leuke stickers kunt sturen van jouw digitale jij!

Helemaal klaar met het digitale poppetje van jezelf, dan kun je de huidige avatar natuurlijk makkelijk aanpassen of geheel verwijderen. Wil je dat laatste, open dan de instellingen, tik op ‘Avatar’ en kies ervoor om hem te deleten.

Als tester kun je aan de slag met de nieuwste functies

Wil je altijd als eerste aan de slag met de nieuwste functies? Schrijf je dan in voor het testprogramma. Voor verschillende andere populaire apps bestaat er ook zo’n testprogramma, waarvoor je je moet inschrijven. Wel kan het zijn dat er (tijdelijk) geen plekje meer is om deel te nemen. Als dat het geval is, is het simpelweg het handigste om het later nog een keer te proberen!

Check meer handige tips van Android Planet

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu