In 3 stappen WhatsApp-gebruikers blokkeren en als spam rapporteren
Redactie

WhatsApp biedt de mogelijkheid om gebruikers te blokkeren en als spam te rapporteren. Android Planet laat zien waar deze functie precies zit en hoe je ‘m kunt gebruiken.

Ooit eens een WhatsApp-berichtje gekregen van een onbekend nummer? Wij wel. Dat zijn soms vervelende geautomatiseerde diensten die achter jouw nummer zijn gekomen en je gekke berichtjes sturen, zoals aanbiedingen en allerlei andere soorten spam. Om die gebruikers tegen te gaan, biedt WhatsApp de mogelijkheid om hen te blokkeren en als spam te rapporteren. Hieronder lees je hoe dat moet.

Zo kun je iemand bij WhatsApp blokkeren

  1. Als je een berichtje van een onbekend persoon krijgt, toont WhatsApp direct de opties ‘rapporteer spam en blokkeer’ of ‘geen spam en voeg toe aan contacten’ bij het gesprek (zie screenshot onder). Je kunt op de eerste drukken om degene te blokkeren en als spam te rapporteren
  2. Vervolgens krijgt WhatsApp de melding dat de gebruiker aan het spammen is. Als de dienst genoeg van deze meldingen ontvangt, wordt de gebruiker geblokkeerd. Omdat je ‘m zelf al blokkeert, kan degene jou geen berichtjes meer sturen.
  3. Ook kun je via het menu gewoonweg iemand blokkeren door op ‘blokkeer’ te drukken. Via Instellingen > Account > Privacy > Geblokkeerde contacten kun je de geblokkeerde contacten zien en de blokkade op mensen ongedaan maken.

En dat was het! Degene is nu geblokkeerd en aan WhatsApp gerapporteerd.

Laatste nieuws over WhatsApp

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.