De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tip: zo kun je chats vastpinnen in WhatsApp

Wouter Nijsen
1 mei 2017, 12:11
1 min leestijd
Tip: zo kun je chats vastpinnen in WhatsApp

De bètaversie van WhatsApp introduceert de optie om chats vast te pinnen, zodat je belangrijkste gesprekken altijd bovenaan staan. Android Planet laat zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp-chats vastpinnen: zo werkt het

Wanneer je WhatsApp veel gebruikt, raakt de chat-app al gauw vol met alle gesprekken die je met familie, vrienden of collega’s voert. Dit zorgt voor een flinke lijst met chats, terwijl je vaak wel een aantal belangrijke contacten hebt waar je dagelijks berichten naar verstuurt.

Om te voorkomen dat je de hele lijst met chats moet doorzoeken voor het juiste gesprek, heeft WhatsApp een handige functie toegevoegd. Het is namelijk mogelijk om gesprekken vast te pinnen in de chat-app, zodat ze bovenaan blijven staan en je ze dus gemakkelijk kunt bereiken en openen.

whatsapp-chats vastpinnen

De functie is beschikbaar in de nieuwste bètaversie van WhatsApp. De update krijg je automatisch binnen wanneer je je hebt aangemeld voor het WhatsApp-bètaprogramma in de Play Store, maar je kunt versie 2.17.152 ook handmatig downloaden via deze link. Meer instructies vind je in ons artikel over het installeren van apk-bestanden.

  1. Zorg dat je over de nieuwste WhatsApp-versie beschikt en open de app;
  2. Zoek een gesprek dat je wil vastpinnen, tik hierop en houd even ingedrukt. In de menubalk bovenin verschijnen vervolgens een aantal opties;
  3. Kies voor het punaise-icoontje om de chat vast te pinnen. Je krijgt vervolgens een melding dat de chat is vastgezet.

Helaas kun je op het moment van schrijven maar drie chats vastpinnen in WhatsApp. Wil je een chat weer losmaken, volg dan de stappen opnieuw en tik op het punaise-icoontje om het ongedaan te maken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu