Tip: verminder het dataverbruik tijdens bellen met WhatsApp

WhatsApp heeft een functie aan de app toegevoegd waarmee het mogelijk wordt om het dataverbruik tijdens het bellen met de online berichtendienst te verminderen. Android Planet laat zien hoe.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De optie is op moment van schrijven nog niet beschikbaar in de versie die in Google Play staat, maar geïnteresseerden kunnen via deze link het apk-bestand van WhatsApp downloaden en installeren. Vervolgens verschijnt de functie onder de lijst met opties onder ‘Chats and Calls’.

WhatsApp dataverbruik verminderen

Volgens Tweakers  verbruikt een gesprek van 2,25 minuten met de optie uit zo’n 920KB, met de optie aan verminderde het dataverbruik naar 700KB. Dat gebeurde met een Android-smartphone en een 4G-verbinding. Volgens de website is er geen verschil te merken tussen de geluidskwaliteit met de optie in- of uitgeschakeld. Het is aannemelijk dat de functie wordt geïntroduceerd om WhatsApp bellen ook voor mensen met een kleinere databundel interessant te maken.

2000637476

De functie werkt volgens WhatsApp-ceo Jan Koum enkel tijdens het bellen, maar hoe de technologie werkt wil Koum niet zeggen. Het is nog niet duidelijk wanneer de functie in de WhatsApp-versie in Google Play beschikbaar komt, maar gezien de stabiliteit van de optie en de werking ervan wordt ‘ie spoedig verwacht.

Laatste nieuws over WhatsApp

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.