De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Tip: Zo demp je een WhatsApp-gesprek voor altijd

Michel van 't Klaphek
9 september 2022, 15:03
2 min leestijd
Tip: Zo demp je een WhatsApp-gesprek voor altijd

Je kunt chats in WhatsApp voor altijd dempen. Op die manier krijg je dus nooit meer meldingen van binnenkomende berichtjes, zonder diegene(n) te blokkeren. In dit artikel laten we zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Gesprekken in WhatsApp dempen: zo doe je dat

Zit je een (groeps)app waar je zelden tot nooit iets aan toevoegt, maar kun je er niet zomaar helemaal uitstappen, bijvoorbeeld omdat dat rare blikken oplevert?

Dan kun je er altijd nog voor kiezen om de WhatsApp-chat te dempen. Hierbij krijg je geen notificaties van nieuwe chats meer binnen, maar de ander weet dit niet. Dempen is dus minder rigoureus dan iemand blokkeren, maar levert je mogelijk wel een hoop gemoedsrust op. Zo werkt het:

  1. WhatsApp openen

    Pak de smartphone erbij waar jij WhatsApp op ingesteld hebt en open de app;

  2. Wie ga je dempen?

    Scroll door je gesprekken heen en houd de persoon/groep die je wil dempen lang ingedrukt;

  3. Voor altijd

    Tik daarna op het geluidicoon met daar doorheen een streep en kies vervolgens de onderste optie, “Altijd”.

WhatsApp

Stuurt de gedempte persoon je een berichtje? Dan krijg je hier dus voortaan geen meldingen meer van. Diegene (of een groepchat) kan jou overigens nog wel berichten sturen. Ook de inhoud kun je overigens nog steeds lezen.

Dempen is dus niet hetzelfde als blokkeren. Hierbij kan de ander je namelijk helemaal geen berichten meer sturen. Iemand op WhatsApp dempen is een minder rigoureuze optie. Je kunt bijvoorbeeld een groep dempen waar soms wel iets nuttigs in voorbijkomt, maar meestal weinig waarde toevoegt.

→ Download WhatsApp in de Play Store (gratis)

Meer over WhatsApp

Een berichtje sturen lukt vrijwel iedereen, maar de groene chat-app heeft veel meer om het lijf. Zo stuur je sinds kort foto’s die maar één keer bekeken kunnen worden en reageer je gemakkelijk met een emoji. Wil je weten hoe je dat doet? Bekijk dan de onderstaande video!

Emoji-reacties in WhatsApp: reageren met emoji doe je zo

Hier vind je het laatste Android-nieuws

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu