De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo kun je gemakkelijk en snel WhatsApp-foto’s verwijderen

Thomas Haenen
2 juni 2017, 8:04
2 min leestijd
Zo kun je gemakkelijk en snel WhatsApp-foto’s verwijderen

Na verloop van tijd loopt de galerij van je telefoon over van de screenshots, memes en foto’s die je via WhatsApp ontvangt. Daar kun je gelukkig wat aan doen.

Lees verder na de advertentie.

Aan de slag met Siftr Magic Cleaner

WhatsApp foto's opschonen

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Je wilt je vakantiefoto’s laten zien, maar er staan allemaal overbodige afbeeldingen tussen. Het is natuurlijk leuk om via WhatsApp grappige plaatjes en memes met elkaar te delen, maar ze vullen al gauw je galerij op.

Er is een simpele manier om de afbeeldingen snel te verwijderen. De app Siftr Magic Cleaner scant al je WhatsApp-afbeeldingen en vist ongewenste plaatjes er tussenuit. Met de stappen hieronder maak je je WhatsApp-bibliotheek binnen no-time helemaal schoon.

  1. Open Siftr Magic Cleaner. Op het startscherm toont de app je direct hoeveel WhatsApp-foto’s er zijn gevonden. Hier kun je ook kiezen voor ‘Gallery’ als je foto’s van andere apps wilt scannen;
  2. Tik op het plaatje van de professor. Siftr gaat nu de eerste 500 foto’s na om te kijken welke weg kunnen;
  3. Selecteer in de lijst welke foto’s je wilt bewaren. Standaard staat alles aangevinkt, dus streep af wat je wilt bewaren. Let op: wat je verwijdert gaat permanent verloren;
  4. Siftr gaat vervolgens verder met de rest van je afbeeldingen tot hij alles heeft gehad.

In de app-instellingen kun je mappen kiezen die niet worden meegenomen in de analyse. Handig als je een verzameling memes of screenshots hebt die je wilt bewaren. Ook kun je hier aanvinken dat de app al je foto’s naloopt, dus niet alleen die van berichten-apps.

Siftr kan ook notificaties geven wanneer er nieuwe, mogelijk ongewenste afbeeldingen op je smartphone staan. De notificaties zijn minder handig als je de hele dag door plaatjes ontvangt, maar gelukkig kun je meldingen uitschakelen in de instellingen.

Siftr Magic Cleaner downloaden

Via onderstaande link vind je Siftr Magic Cleaner in Google Play. De app vereist Android 4.4 of hoger.

Download Siftr Magic Cleaner in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu