Tip: Zo bepaal je wie je (niet) kan toevoegen aan groepschats in WhatsApp

WhatsApp gaat het makkelijker maken om te bepalen wie jou wel of niet aan groepsgesprekken kan toevoegen. De functie rolt eerst uit naar mensen die meedoen aan het bètaprogramma van de populaire chat-app. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zo gaat WhatsApp-groepsgesprekken beheerbaar maken

De gemiddelde WhatsApp-gebruiker zit waarschijnlijk in meerdere groepsgesprekken. Deze chats kunnen leuk zijn, maar ook vervelend. Het wordt helemaal irritant wanneer je continu door een of andere grapjas aan de groepschat wordt toegevoegd, zonder dat je hier zelf om vraagt.

Om hier een einde aan te maken, heeft WhatsApp een nieuwe functie gemaakt waarmee je ‘uitnodigingen’ voor groepsgesprekken kunt beheren. Deze optie rolt eerst uit voor deelnemers aan het bètaprogramma van de chat-app, maar komt op een later moment naar alle gebruikers. Zo werkt het:

  1. Open WhatsApp op je Android-telefoon;
  2. Tik op de drie puntjes rechtsboven en ga naar ‘Instellingen’;
  3. Kies ‘Account’ > ‘Privacy’ en tik op ‘Groepen’;
  4. Hier kun je aangeven of iedereen, al je opgeslagen contacten of iedereen behalve enkele contactpersonen je aan WhatsApp groepsgesprekken kunnen toevoegen;
  5. Tik linksboven op het pijltje terug zodra je klaar bent.

WhatsApp groepsgesprekken screens

Door op de laatste optie te tikken, kun je specifieke personen aanvinken die jou niet langer aan groepschats kunnen toevoegen. Dit is niet hetzelfde als die persoon blokkeren, want degene kan je nog wel via een persoonlijk bericht bereiken.

Wanneer je voor ‘Mijn contacten’ kiest, kunnen alleen mensen in je telefoonboek je toevoegen. Op die manier voorkom je dat wildvreemden je ineens in een groepsgesprek plaatsen. Soms ontkom je hier echter niet aan, bijvoorbeeld op het moment dat je in een nieuwe schoolklas terechtkomt, of wanneer je van baan wisselt.

→ Download de WhatsApp-bètaversie in de Play Store (gratis)

Meer tips voor WhatsApp

We delen van alles op WhatsApp, dus je kunt de app maar beter goed beveiligen. Dit doe je bijvoorbeeld met de onlangs geïntroduceerde vingerafdrukvergrendeling in WhatsApp. Neem ook een kijkje bij onze privacytips voor WhatsApp om anoniemer te appen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.