De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

De laatst gezien-status van WhatsApp verbergen voor anderen

Redactie
21 februari 2014, 9:30
1 min leestijd
De laatst gezien-status van WhatsApp verbergen voor anderen

De WhatsApp laatst gezien status is te verbergen, alsmede de profielfoto en huidige status. Dat blijkt uit de laatste bèta-update van WhatsApp. De functie was als bètafeature aan de app toegevoegd, maar is nu voor alle WhatsApp-gebruikers beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp laatst gezien status: de app-update

laatstgezien

Het verbergen van de WhatsApp laatst gezien status zorgt ervoor dat anderen niet meer kunnen zien wanneer jij voor het laatst online bent geweest. Eén nadeel: jij kunt het ook niet meer van anderen zien. Want Android-gebruikers zijn na al die jaren juist wel gewend aan het feit dat ze de status van andere Android-gebruikers kunnen zien. Een handige optie is om de WhatsApp laatst gezien status alleen te activeren voor jouw contactpersonen, in tegenstelling tot iedereen.

Het is eveneens mogelijk om de profielfoto en huidige status voor anderen te verbergen: een fijne functie. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat alleen jouw contacten de profielfoto mogen zien, en dat anderen (die jouw nummer hebben maar jij niet die van hen) de profielfoto of jouw huidige status niet te zien krijgen. Dit geeft je net weer wat meer privacy.

De privacyinstellingen aanpassen doe je door naar Instellingen > Account > Privacy > Wie kan mijn gegevens zien te gaan. Hier heb je de mogelijkheid om bij ‘laatst gezien’, ‘profielfoto’ en ‘status’ aan te passen wie wat mag zien. Je hebt de keuze uit ‘iedereen’, ‘mijn contacten’ en niemand’. Het is dus niet mogelijk om per contactpersoon in te stellen wie wat mag zien.

Download WhatsApp

WhatsApp is gratis te downloaden in Google Play.

Download: WhatsApp (gratis)

Laatste WhatsApp-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu