De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Spraakberichten op WhatsApp zijn nu terug te luisteren: zo werkt het

Michel van 't Klaphek
16 december 2021, 8:58
1 min leestijd
Spraakberichten op WhatsApp zijn nu terug te luisteren: zo werkt het

Je kunt spraakberichten op WhatsApp nu eerst terugluisteren om te controleren of je verhaal duidelijk is, en pas daarna op versturen drukken. Het werkt zo.

Lees verder na de advertentie.

Zo luister je WhatsApp-spraakberichten eerst terug

Hiervoor werden WhatsApp-spraakberichten altijd direct verstuurd. Dat kan onhandig zijn, bijvoorbeeld omdat je pas op een later moment merkt dat de opname niet goed is gegaan of dat je je ergens versproken hebt. Verwijderen kon alleen als je de audio tijdens het opnemen al weggooide.

Daar is verandering in gekomen. Je kunt nu opnames terugluisteren voordat je op versturen hebt gedrukt. De nieuwe functie werkt op WhatsApp voor Android, maar ook in WhatsApp Web (en iOS). Zo ga je aan de slag:

  1. Zorg dat je de nieuwste versie van WhatsApp hebt gedownload;

  2. Ga naar een chat in WhatsApp en begin met het opnemen van een audiobericht door je vinger op de opnameknop te houden;

  3. Veeg tijdens het opnemen omhoog (vanaf de opnameknop);

  4. Vervolgens kun je de opname stoppen en terugluisteren. Is er iets misgegaan? Tik dan op het prullenbakje. Wanneer alles in orde is kun je het audiobericht versturen.

De nieuwe functie werd een paar maanden geleden al ontdekt in een testversie van de chat-app. Het leek er toen echter op dat je een spraakbericht in delen kon opnemen, met tussendoor pauzes dus.

Meer over WhatsApp

Omdat vrijwel iedereen WhatsApp gebruikt schrijven we bij Android Planet regelmatig over de app. Wist je bijvoorbeeld dat je iemand een bericht kunt sturen, zonder het telefoonnummer op te slaan? Dit is bijvoorbeeld een handige oplossing voor wanneer je dagelijks met veel mensen appt maar deze mensen niet per se in je telefoonboek wil.

Bron: WhatsApp
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu