In 3 stappen het accuverbruik van je wifi-verbinding verminderen

Redactie
25 februari 2015, 14:16
1 min leestijd
In 3 stappen het accuverbruik van je wifi-verbinding verminderen

De wifi-verbinding van Android-smartphones is één van de meest energievretende opties van Googles mobiele besturingssysteem. En daar kun je iets aan doen.

Lees verder na de advertentie.

De wifi-verbinding verbruikt sinds Android 4.3 Jelly Bean ook energie als deze is uitgeschakeld en je alleen met de mobiele verbinding werkt, zoals een 3G- of 4G-verbinding. De wifi-verbinding is op dat moment op de achtergrond bezig om naar andere wifi-netwerken te scannen.

De wifi-verbinding scant op de achtergrond naar andere wifi-netwerken om op deze manier sneller je locatie te bepalen. Veel Android-gebruikers hebben bij hun locatie-instellingen geactiveerd dat Android je locatiegeschiedenis bijhoudt en opslaat, waardoor het scannen naar andere wifi-netwerken eigenlijk wordt gebruikt om de locatie constant in de gaten te houden.

In 3 stappen het wifi batterijverbruik verminderen

  1. Optioneel: Ga naar Instellingen > Locatie > Locatiemelding van Google en schakel locatiegeschiedenis uit. Dit zorgt ervoor dat Google je locatie niet meer constant bijhoudt, waardoor apps als Google Fit niet meer volledig werken.
  2. Ga vervolgens naar Instellingen > Wifi en druk op het icoontje rechtsboven voor de geavanceerde wifi-instellingen.
  3. Vink de optie ‘Scannen altijd beschikbaar’ uit. Hierdoor mag de locatiedienst van Google niet constant de wifi-verbinding aanspreken om op de achtergrond naar netwerken te scannen om de locatie te bepalen.

En dat was het. Je kunt ook de ‘Scannen altijd beschikbaar’-optie uitschakelen en de locatiegeschiedenis ingeschakeld houden. Mocht je de functies van Google Fit en soortgelijke apps die constant je locatie willen bijhouden niet gebruiken, dan is het verstandig om ook de locatiegeschiedenis uit te schakelen. Beide opties uitschakelen zorgt voor een sterk verbeterd wifi batterijverbruik.

Heb je last van trage wifi of een verbinding die instabiel is? Check dan deze tip om te checken wat er mis is en je wifi-verbinding een stuk sneller te maken!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu