De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Laad andere smartphones op met je Galaxy S10: zo werkt PowerShare

Michel van 't Klaphek
18 maart 2019, 19:16
1 min leestijd
Laad andere smartphones op met je Galaxy S10: zo werkt PowerShare

Je kunt de accu van je Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus delen met andere smartphones en accessoires. Je hebt zo altijd een oplader bij de hand. Deze functie heet Wireless Powershare en werkt heel makkelijk.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over Wireless Powershare

Met de Samsung Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus kun je andere smartphones en accessoires opladen, zonder dat er een oplader aan te pas komt. Andere apparaten van stroom voorzien is heel simpel:

  1. Pak je Galaxy S10 (Plus) erbij en veeg het notificatiescherm naar beneden tot je de instelling-iconen ziet. Tik vervolgens op het knopje ‘Wireless Powershare’;
  2. Leg zowel het toestel dat stroom nodig heeft als jouw Galaxy met de achterkant naar elkaar;
  3. De accu wordt nu gedeeld en het andere toestel begint op te laden.
Wireless Powershare horloge

Natuurlijk werkt Wireless Powershare alleen met Android-smartphones en accessoires die draadloos kunnen opladen. Dit is het geval voor de meeste high-end telefoons van de afgelopen tijd. Gaat het opladen traag? Verwijder dan eventuele beschermhoesjes en leg de toestellen precies met het midden van elkaars achterkant op elkaar.

Check ook: Deze Samsung Galaxy S10-wallpapers verbergen het cameragat

Draadloos opladen is minder snel

Draadloos opladen gaat niet zo snel als via een draad. Wireless Powershare is dan ook vooral bedoeld om accessoires, zoals de Galaxy Buds, van stroom te voorzien. Deze oordopjes verbruiken een stuk minder energie dan smartphones en hebben dan ook een veel kleinere accu.

De accu van jouw Galaxy S10 of Galaxy S10 Plus moet voor minstens 30 procent vol zitten, anders kan de accu niet gedeeld worden. Het is mogelijk om jouw Samsung via draad op te laden en een ander toestel draadloos van stroom te voorzien.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu