De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Met nieuwe YouTube-hashtags vind je video’s naar jouw smaak

Michel van 't Klaphek
19 juli 2018, 13:31
2 min leestijd
Met nieuwe YouTube-hashtags vind je video’s naar jouw smaak

De YouTube-app wordt de laatste tijd flink onder handen genomen. Nadat eerder thumbnails op volledige breedte werden weergeven is nu de manier waarop je naar video’s zoekt aangepast.

Lees verder na de advertentie.

YouTube hashtags: zo werkt het

Voortaan worden boven de titel van een filmpje namelijk een tot drie hashtags getoond, die omschrijven waar de video over gaat. Wanneer je op een van de woorden tikt wordt je doorgestuurd naar een overzicht van filmpjes met de desbetreffende hashtag.

YouTube wil hiermee populaire video’s bundelen zodat je door blijft kijken. Je kunt overigens ook direct het desbetreffende woord in de zoekbalk invullen. De app volgt hiermee het voorbeeld van andere sociale media zoals Facebook, Instagram en Twitter die al heel lang met hashtags werken.

YouTube-Hashtags-screen

Wanneer in de titel al een hashtag staat, wordt deze niet nogmaals weergeven. Bovendien kunnen videomakers ervoor kiezen om geen hashtags te tonen. Het enige wat ze hiervoor hoeven te doen, is de steekwoorden simpelweg niet in de beschrijving opnemen. Zodra zij meer dan vijftien hashtags noteren werkt de functie overigens ook niet. YouTube probeert hiermee misbruik te voorkomen.

YouTube-app krijgt veel aandacht

Je komt de blauwe woorden naast de app ook in de desktopversie van YouTube tegen. Is deze functie niet nieuw voor je? Dat kan. De afgelopen tijd heeft YouTube namelijk geëxperimenteerd met de uitrol waardoor sommige gebruikers er al mee aan de slag konden.

De hashtag-weergave volgt rap op de nieuwe incognitomodus, waardoor je video’s in het geniep kunt kijken zonder dat het gevolgen heeft voor het algoritme. Elke video die jij kijkt wordt namelijk gebruikt om jouw smaak te bepalen, en zodoende video’s voor te schotelen. Werk bij naar de nieuwste versie om gebruik te maken van YouTube hashtags.

Lees het laatste nieuws over YouTube

Bron: YouTube
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu