Tip: zo activeer je de handige incognitomodus van YouTube

Thomas Haenen
10 juli 2018, 14:32
2 min leestijd
Tip: zo activeer je de handige incognitomodus van YouTube

Naast Chrome en Gboard beschikt ook YouTube over een incognitomodus. Daarmee kan je schaamteloos fragmenten van foute tv-series of je favoriete haulvlogs checken zonder gevolgen voor je kijkgeschiedenis.

Lees verder na de advertentie.

YouTube incognitomodus inschakelen doe je zo

Wees maar eerlijk: je bent waarschijnlijk lang niet altijd trots op alle video’s die je via YouTube bekijkt. We hebben allemaal onze guilty pleasures; video’s die we graag kijken maar waar de buitenwereld niets van hoeft te weten. Elke video die je via de YouTube-app kijkt, heeft echter gevolgen voor je suggesties. Ook al kijk je de video’s zelf in het geniep, voor je het weet staat alsnog het complete oeuvre van volkszanger Tino Martin tussen je suggesties.

Om dat soort situaties te voorkomen, kun je terecht bij de incognitomodus van YouTube. Net als Chrome heeft de video-app een modus waarmee je anoniemer naar video’s kijkt. De functie is al een tijdje beschikbaar en vind je bij de instellingen van de YouTube-app. Volg onderstaande stappen om de optie te activeren.

  1. Open de YouTube-app op je Android-smartphone of -tablet;
  2. Druk op het icoontje rechtsboven om jouw account te openen;
  3. Vervolgens kies je voor de zesde optie in dit menu, ‘Incognitomodus inschakelen’.

Terwijl de optie geactiveerd is, gedraagt YouTube zich net alsof je niet bent ingelogd. Je hebt dus geen toegang tot je Inbox, Abonnementen en Bibliotheek. Onder in beeld staat een continue reminder dat de incognitomodus aan staat, in de vorm van een smalle zwarte balk.

Niet helemaal anoniem

Video’s die je kijkt in deze modus, hebben geen gevolgen voor je suggesties. Helemaal anoniem ben je echter niet. Google geeft aan dat je werkgever, school of provider mogelijk toch nog mee kan kijken,  net als bij de incognitomodus in Chrome.

Wil je de incognitomodus uitschakelen, volg dan dezelfde stappen opnieuw. Zodra je op je icoontje drukt, vraagt YouTube of je de modus weer uit wil zetten. Ook wordt de optie na een periode van inactiviteit automatisch weer uitgezet. Open je de app bijvoorbeeld na een paar uur opnieuw, dan zul je de YouTube-incognitomodus opnieuw aan moeten zetten.

Lees het laatste nieuws over YouTube

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu