De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Chrome-extensie geeft YouTube handige picture-in-picture-modus

Gijs Ettes
22 januari 2016, 15:34
1 min leestijd
Chrome-extensie geeft YouTube handige picture-in-picture-modus

Gebruik je regelmatig Chrome op je desktop en kijk je veel  YouTube-video’s, dan is er een handige extensie waarmee je filmpjes picture-in-picture kunt weergeven. Tijdens het zoeken blijft ook de huidige video in beeld.

Lees verder na de advertentie.

YouTube picture-in-picture

De extensie is gratis te downloaden  in de Chrome Web Store en slechts 70KB groot. Na installatie zorgt het programmaatje ervoor dat een video die je afspeelt altijd (rechtsonder) in beeld blijft, ook als je een andere YouTube-video gaat opzoeken. Net als in de Android-app verschuift de huidige video in dat geval naar rechtsonder in beeld. Vervolgens heb je drie knoppen om de kleinere video te openen, sluiten of iets groter te maken. Dat werkt soepel en probleemloos, ondanks dat de extensie nog in bèta is.

youtube picture-in-picture

Een andere handige functie die de YouTube picture-in-picture extensie toevoegt, verschijnt als je rechtsklikt op een willekeurige video op YouTube. In het menuutje zit namelijk ook een optie om een filmpje in de picture-in-picture-modus af te spelen. Vervolgens kun je ongestoord doorgaan met het doorspitten van YouTube, terwijl de video op een onopvallende plek in beeld  afspeelt.

6 tips om de Chrome-browser sneller te maken

Lees het laatste nieuws over YouTube

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu